Andrija Mikulić u Ministarstvo regionalnog razvoja uhljebljuje HDZ-ovku istraživanu zbog nezakonitog poslovanja i zloporabe položaja

Autor: I.Delić

Dok čeka odluku o tome hoće li biti kandidat za gradonačelnika HDZ-ov Andrija Mikulić bavi se nekim drugim poslovima.

Premda HDZ još nije službeno javnosti predstavio svojega kandidata za gradonačelnika Zagreba, ako je suditi po posljednjim istupima njihova šefa Gradske skupštine Andrije Mikulića, on bi mogao biti taj koji će na nadolazećim lokalnim izborima braniti boje svoje stranke. No, dok se ime kandidata ne oslužbeni Mikulić se bavi dobrim, starim zanatom hrvatskih političara, odnosno uljebljivanjem. Naime, kako saznajemo iz izvora bliskih Hdz-u, Mikulić u Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova kojim ravna mlada Gabrijela Žalac kao državnu tajnicu namjerava ugurati Željku Kovačić. Dotična dama HDZ-ovka je iz Sesveta čije se ime nedavno povlačio javnim prostorom, a spominjao ga je čak i Mostov ministar policije Vlaho Orepić, što je u konačnici rezultiralo kriminalističkom obradom MUP_a zbog sumnji u nezakonito poslovanje i zlouporabu položaja u doba dok je bila direktorica pravnih poslova u Agenciji za komercijalnu djelatnost. Slučaj je to kojim se jedno vrijeme zabavljala hrvatska javnost, a u kojem se među ostalim našao i HDZ-ov odvjetnik Vladimir Terešak jer se sumnjalo da mu je AKD isplatila 660 tisuća kuna honorara, dakako nelegalno.

Sami Terešak u svojem obraćanju javnosti spominjao je Željku Kovačić koja je problematizirala njegov rad i cijenu njegovih usluga te priznao da ga je ona pozvala i dovela u Agenciju ne kao običnog odvjetnika, već kao glavnog odvjetnika stranke računajući da će mu kako je naveo pomoći u njenoj političkoj promociji u stranci, ali i namjeri da sjedne na mjesto glavne direktorice AKD-a. Kada Željki Kovačić nije uspio pomoći HDZ-ov odvjetnik na scenu očigledno stupa Mikulić, čovjek kojega bi zlobnici opisali kao licemjera obzirom da je pažnju javnosti na sebe prije nekoliko dana skrenuo najavom da o preimenovanju zagrebačkog Trga maršala Tita u Kazališni trg, što je dugogodišnji prijedlog inicijative Krug za trg, na kojega nitko pa tako niti hadezeova vlast ne reagira, jer da je HDZ-ovcima do promjena naziva ulica i trgova, tada bi to primjerice učinili u Velikoj Gorici kojom godinama upravlja njihov gradonačelnik Barišić. Na stranu prazni Mikulićevi pamfleti čudan je on pokazatelj toga kako čovjek za političke interese s lakoćom sam sebi uskače u usta jer prije svega nekoliko mjeseci medijima je cirkulirala njegove tvrdnja da ime spornog Trga nikada neće promijeniti. Ovaj odnedavna domoljub u karijeri ima još jednu zgodnu titulu jer je dotični nekoć bio na listi bivše države kao kandidat za člana predsjedništva Gradskog komiteta Saveza socijalističke omladine Hrvatske. Transformaciju za potrebe vlastite karijere HDZ-ovac je očito već prošao, i kao da mu sve što do sada nije dostatno sada svoje kadrove širi po ministarstvima pa sve nade valja položiti u novog lidera HDZ-a kojemu je napokon kucnuo trenutak da se očisti od kadrova koje su u politiku lansirali njegovi prethodnici.

Ispravak

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.