Zarko Basic/PIXSELL

PLENKOVIĆ O PETROKEMIJI: ‘Dogovorili smo s PPD-om da nastavi s opskrbom plina, danas će se normalizirati proizvodnja!’

Autor: T. P.

Andrej Plenković nešto iza 12 sati obraća se komentirajući Petrokemiju

Zbog obustave isporuke plina, u kutinskoj Petrokemiji je u noći s četvrtka na petak obustavljena proizvodnja amonijaka, temeljne sirovine za proizvodnju mineralnih gnojiva, a Stožer za obranu Petrokemije uputio je u petak ujutro pismo Vladi zbog bojazni od prestanka proizvodnje i upitne budućnosti i sudbine radnika Petrokemije i Grada Kutine. Vezano uz to, izjavu za medije daje premijer Andrej Plenković.

“U svjetlu okolnosti i odnosa Petrokemije s PPD-om kao glavnim dobavljačem plina, mi smo danas dogovorili da PPD nastavi s opskrbom plina, tako da će se danas normalizirati proizvodnja u Petrokemije”, izjavio je Plenković, pozvavši sindikate i zaposlenike da normalno nastave sa svojim aktivnostima.

Premijer je dodao da je to važno za Kutinu, čitavu Moslavinu i funkcioniranje poljoprivrede.

Naglasio je da je Vlada kao većinski vlasnik Petrokemije spremna angažirati se na pronalaženju sredstava koja bi omogućila dovoljnu likvidnost.

Predsjednik Uprave Petrokemije, Đuro Popijač, istaknuo je također da će se proizvodnja u Petrokemiji nastaviti te da ona u najvećoj mjeri nije bila ni zaustavljena.

Šef PPD-a Pavao Vujnovac rekao je da je dug Petrokemije prema PPD-u veći od 300 milijuna kuna te da su ovime dali vremena vlasniku i Petrokemiji.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.