Srdjan Ilic/PIXSELL

Albanski premijer u Beogradu: ‘Srbija mora priznati da je Kosovo neovisna država’

Autor: M.M.

"Kosovo država koju su priznale najveće svjetske sile", smatra Rama.

Premijer Albanije Edi Rama u četvrtak je bio u posjetu Beogradu gdje je rekao da su odnosi Srbije i Albanije napredovali u prethodne dvije godine.

“Srbija mora priznati da je njezina bivša pokrajina Kosovo neovisna država”, kazao je Rama i dodao da je Kosovo država koju su priznale najveće svjetske sile.

Prisjetio incidenta s dronom i reakcije srpskog premijera kada je prije dvije godine govorio o Kosovu.

“Netko me je podsjetio da je uskoro dvogodišnjica incidenta s dronom. Prema vijestima, novi balkanski rat je bio pred vratima Europe. Stvari su se promijenile. Sjećam se Aleksandrovog (Vučića) izraza lica kada sam spomenuo Kosovo prije dvije godine – mislio sam: umrijet će preda mnom”, rekao Rama i dodao da on i Vučić i danas imaju različite stavove, ali se bolje razumiju, prenosi N1. 

Rama je na promociji svoje knjige “Žrtvovanje” rekao da je na Balkanu veoma važan humor, a kazao je i da Albanci i Srbi uvijek razgovaraju poslije skupova u Europskoj uniji. Ispričao je da je na svoj rođendan na jednom skupu EU tražio da mu ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić pjeva, jer nema balkanske zabave bez muzike. “Svi su mislili da će reći ne, ali Ivica je pitao koju pjesmu”, rekao je Rama.

Autor: M.M.