Aktivirana stranica na kojoj se može potpisati Deklaraciju o zajedničkom jeziku! Skupljeno 225 potpisa

Autor: Dnevno.hr

Deklaraciju o zajedničkom jeziku dosad je potpisao niz lingvista, književnika, znanstvenika, aktivista i drugih osoba iz javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije

Deklaracija o zajedničkom jeziku izazvala je niz reakcija u hrvatskoj javnosti. Na službenim stranicama projekta Jezici i nacionalizmi, iz kojega je proistekla spomenuta deklaracija, sada se mogu potpisati i svi oni koji se slažu s njom.

Deklaraciju o zajedničkom jeziku dosad je potpisao niz lingvista, književnika, znanstvenika, aktivista i drugih osoba iz javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. SDo sada je prikupljeno 225 potpisa.

Na stranici stoji:

“Suočeni s negativnim društvenim, kulturnim i ekonomskim posljedicama političkih manipulacija jezikom i aktualnih jezičnih politika u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, mi, doljepotpisani, donosimo Deklaraciju o zajedničkom jeziku!”

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.