Sanjin Strukic/PIXSELL

Admiral Domazet Lošo otkrio što misli o filmu ‘General’

Autor: dnevno.hr

Admiral Davor Domazet Lošo rekao je kako se napokon snima jedan pravi film o Domovinskom ratu.

U Livnu i njegovoj okolici ovih se dana snimaju scene za film “General” Antuna Vrdoljaka, a riječ je o filmskom djelu koje će prikazati život i ratni put hrvatskog generala Ante Gotovine.

“Ovdje vlada uistinu ugodno ozračje i lijepo smo svi dočekani. Mještani Livna nas obilaze i uistinu su jako susretljivi, a mi još uvijek biramo mjesta za snimanje. Tražimo baš autentične lokacije na kojima su se odvijale akcije u ratu. Imali noćno snimanje od 16 sati poslijepodne do četiri sata ujutro. Sve se odvija svojim tijekom”, kazala nam je glumica Maja Lasić za Večernji list BiH.

I sama glumačka zvijezda filma Goran Višnjić, koji u ovom filmu utjelovljuje lik generala Ante Gotovine, oduševljen je odličnim ozračjem na snimanju u Livnu.

Uz Višnjića, temeljnu glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

Admiral Davor Domazet Lošo rekao je za Dnevnik Nove TV kako se napokon snima jedan pravi film o Domovinskom ratu.

“Mislim da, bez obzira na pristup, neće to biti faktografija u onom pravom smislu riječju dokumentarnoga filma, ali će u svakom slučaju to biti jedan film koji će pokazati traganje za istinom o Domovinskom ratu, a kroz lik Ante Gotovine bit će provučen cijeli Domovinski rat i onda će se na kraju vidjeti kako je uistinu Domovinski rat najčišći rat u povijesti ratovanja, i u kojem je primjenjena najveća etika ratovanja”, rekao je Davor Domazet Lošo, kojeg glumi Tarik Filipović, za Novu TV.

Inače, snimanje ovog filma odvijat će se na mnogobrojnim mjestima, kao što su Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruča, Rijeka, Erdut, Dalj i Zagreb, a neke scene snimat će se i u Francuskoj.




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.