ADMIRAL DOMAZET LOŠO ODGOVORIO MILANOVIĆU: ‘Danas u Europi nitko nije siguran, pa tako ni Hrvatska!’

Autor: M. Marić

"U našim medijima nitko nije prenio vijest o tome kako je francuski predsjednik Hollande poslao zračne snage kako bi bombardirali tri naftna postrojenja u istočnoj Siriji koje su pod nadzorom ISIL-a", navodi Domazet Lošo informacije koje svakako potvrđuju povezanost terorističkih napada s francuskim akcijama na istoku.

U nizu terorističkih napada koji su sinoć pogodili Pariz stradalo je najmanje 128 ljudi, a Islamska država preuzela je odgovornost za krvave pohode.

Kako je riječ o napadima na zemlju koja je suosnivač koalicije za borbu protiv terorizma i zajedno s Amerikancima izvodi udare na Islamsku državu, neupitna je činjenica da su stravični napadi povezani s francuskim intervencijama u Siriji.

Umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo za naš se portal osvrnuo na sinoćnje napade u francuskoj prijestolnici i istaknuo kako bi početak krvavih terorističkih napada trebalo potražiti u dalekoj 1789. godini, odnosno od početka Francuske revolucije. “Od tada seže rat, odnosno uništavanje katoličanstva i katoličkog identiteta Europe, a Francuska je tada prestala biti ono što je bila – svjetska velesila”, navodi admiral Lošo i pojašnjava da je Europa i europska civilizacija nastala na kršćanskom identitetu te da je iz tog identiteta danas izraslo sve, od znanosti, preko kulture pa do morala i etike.

“Na događaje je svakako utjecala i politika Anglosaksonaca koji su 21. stoljeće proglasili američkim stoljećem”, navodi umirovljeni admiral koji se osvrnuo i na likvidaciju Gadafija, u čemu je sudjelovala i Francuska. “Ona je, između ostalih, Gadafiju dugovala više od 400 milijardi dolara. U našim medijima nitko nije prenio vijest kako je francuski predsjednik Hollande poslao zračne snage kako bi bombardirali prije tri naftna postrojenja u istočnoj Siriji koja su pod nadzorom ISIL-a”, navodi Lošo informacije koje svakako potvrđuju povezanost terorističkih napada s francuskim akcijama na istoku. “Što god mislili o predsjedniku Basharu al-Assadu, on je legitimno izabran predsjednik”, nastavlja Lošo.

“Ovo se ne događa slučajno i napadi su ono što čeka Europu ako se ne otrijezni od svoje bahatosti i uspavanosti”, smatra umirovljeni general koji se ujedno osvrće i na trenutnu migrantsku krizu koja pogađa kršćansku Europu. “Jedini koji je shvatio opasnost jest mađarski premijer Orban, a pridružuju mu se i Slovenija, Austrija i Njemačka. Drugim riječima, Europi prijeti potpuno uništenje kršćanskog identiteta, a za to je kriv isključivo militantni liberalizam koji je najgora ideologija što se mogla pojaviti, a nastala je upravo na području Europe.

Admiral Lošo osvrnuo se i na postupke i propuste hrvatske Vlade u migrantskoj krizi koja je pogodila Europu, ali i Hrvatsku. “Hrvatski narod trenutno je potpuno zbunjen, Vlada nije htjela razgovarati, premijer se posvađao sa svima dok su se ostale države dogovorile i podigle ograde i time  Hrvatsku vratile na zapadni Balkan i novu Jugoslaviju”, navodi on.

Kao rješenje trenutne situacije Lošo navodi: “Žurno bi se trebalo sjesti i napraviti stožer sa sjedištem u Zagrebu koji bi tvorili gradovi Budimpešta, Beč, Ljubljana, Zagreb i Berlin kako bi se hitno našao odgovor na ovo što se događa. Ovo je asimetrijski rat i protiv njega se ne može boriti simetrijom, to ne funkcionira, to su dva različita svijeta”, ističe Lošo. “To bi značilo da svaka država, s obzirom na svoje posebnosti, poduzme mjere za zaštitu nacionalnih interesa, a zatim svi zajedno to usklađuju u zajedničku cjelinu. Samo se tako može riješiti problem jer ovo što se danas događa u Parizu, već sutra se može dogoditi u bilo kojem drugom gradu”, nastavlja on.




“U ovome trenutku bi se žurno trebala sastaviti Vlada, osvrće se Lošo i na trenutačnu situaciju na hrvatskoj političkoj sceni i smatra kako je SDP-ova koalicija “debelo poražena”. “Predsjednik Domoljubne koalicije i predsjednik MOST-a trebali bi žurno sjesti i jasno obznaniti da se kreće u formiranje navedenoga stožera”, smatra on.

“Temeljni zaključak je da je Europa sama sebi kriva jer još od vremena Francuske revolucije ona uništava svoj kršćanski identitet, to je ključ priče”, ističe Lošo i situaciju u svijetu danas u mnogočemu uspoređuje s “predvečerjem Prvoga svjetskoga rata”, od čega je prošlo više od stotinu godina.

Na pitanje kako komentira današnju konferenciju premijera Milanovića koji je hrvatskim građanima poručio da su sigurni i zaštićeni, admiral Domazet Lošo istaknuo je da ne dijeli Milanovićevo stajalište i jasno mu poručuje: “Nitko u Europi u ovim trenutcima nije siguran, pa tako ni Hrvatska!”




Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.