Patrik Macek/PIXSELL

A-HSP-u PRIJETE UHIĆENJEM, OBRUŠILI SE NA OREPIĆA: ‘Krivotvori dokumentaciju s Pupovcem i svrstava se na stranu Velike Srbije’

Autor: dnevno.hr

Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru napustiti navedeni prostor radi očuvanja demokracije i poštivanja zakona RH.

U subotu 16. srpnja 2016. godine u jutarnjim satima pripadnicima A-HSP-a koji se nalaze u Donjem Srbu pristupio je načelnik policijske postaje Donji Srb i uručio rješenje o zabrani javnog okupljanja pod nazivom “Predavanje o Domovinskom ratu”.

U obrazloženju se navodi da je 12. srpnja 2016. godine načelnik policijske postaje Gračac obavio razgovor s načelnicom Općine Gračac, kojom je prilikom utvrđeno da organizatoru javnog okupljanja nije izdano odobrenje od strane Općine Gračac za korištenje javne površine i postavljanje šatora i druge pokretne opreme na mjestu okupljanja u Donjem Srbu te da niti ranije nije dano usmeno obećanje izdavanja takvog odobrenja.

Iz A-HSP-a u priopćenju koje potpisuje Dražen Keleminec donose detalje slučaja:

“Ovo je istina:  Dana 12. srpnja 2016. godine Dražen Keleminec i Željko Pavlic otišli su  načelnici Općine Gračac i zatražili izdavanje odobrenja za korištenje javne površine i postavljanje šatora.  Uvidom načelnice Općine Gračac,  ustanovljeno je da navedeno područje nije u vlasništvu Općine već da je  u vlasništvu Hrvatske.

Nakon toga,  policija mijenja iskaz u medijima i ne spominje Općinu Gračac kao vlasnika navedenog područja već mijenja iskaz da nismo pribavili odobrenje vlasnika, a  ne spominjući da je vlasnik Hrvatska.

Milorad Pupovac  šest godina  postavlja šator u Donjem Srbu, a koliko smo upoznati, od Hrvatske nikada nije tražio suglasnost i odobrenje i nikada policija od njega to nije zahtjevala.

U zabrani javnog okupljanja Autohtonoj – Hrvatskoj stranci prava u obrazloženju navode da je Srpsko narodno vijeće prijavilo javno okupljanje 4. srpnja 2016. godine, dakle prije od prijave javnog okupljanja u organizaciji Autohtone – Hrvatske stranke prava




Ovo je istina: Autohtona – Hrvatska stranka prava javno okupljanje prijavila je u četvrtak 7. srpnja 2016. godine. Novi list došao je u Donji Srb 9. srpnja i u ponedjeljak 10. srpnja objavio izjavu predstavnika Srpskog narodnog vijeća Donji Srb,  Dragana Rodića da su oni prijavili javno okupljanje u petak 8. srpnja isti dan kao i mi. Oni u tom trenutku nisu znali da smo mi prijavili  svoje javno okupljanje u četvrtak 7. srpnja 2016. godine.

Ovo je lako dokazivo uvidom u izjavu predstavnika Srpskog narodnog vijeća Dragana Rodića koju je dao Novom listu.

Iz svega ovoga lako je zaključiti da ministar Vlaho Orepić krivotvori dokumentaciju u suradnji sa Miloradom Pupovcem i Srpskim narodnim vijećem.




Da je sve krivotvoreno i da se krši zakon RH, vidljivo je i u tome da su nam dozvolili da  budemo nazočni devet dana po našoj prijavi u Donjem Srbu. Naravno , Milorad Pupovac vršio je strašan pritisak i tražio naše uklanjanje i uhićenje Dražena Keleminca, a ministar Vlaho Orepić tražio je  način i rješenje kako da nas ukloni.

Ministar Vlaho Orepić svjestan je činjenica da je ovo  istina, da krši zakon RH, da udovoljavaja željama Milorada Pupovca.

>>> Orepić poručio A-HSP-u: ‘Dosta je više, svoja neslaganja iskažite na društveno prihvatljiv i zakonima utemeljen način’

Od strane policije,  rečeno nam je da  svi koji se od ovog trenutka nalaze u krugu četničkog spomenik, a da ako izađu,  više se ne mogu vratiti što nas ometa i sprečava u podnošenju tužbe Upravnom sudu te na taj način onemogućava korištenje pravnog lijeka protiv njegovog rješenja što je iznimno bitno jer se predmeti te vrste obvezno rješavaju po hitnom postupku .

Od strane policije rečeno  nam je  da ako sami ne odem  do dana 16. srpnja 2016. godine, da će  u ranim jutarnjim satima odlučno reagirati i ukloniti nazočne i šator.

Autohtona – Hrvatska stranka prava nije kršila zakon RH, a zahtjev Milorada Pupovca da nas se ukloni i uhiti počeo se provoditi.

Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru napustiti navedeni prostor radi očuvanja demokracije i poštivanja zakona RH.

Ministar Vlaho Orepić ovim nezakonitim rješenjem napao je Domovinski rat  i svrstao se na stranu onih koji veličaju ideologiju Velike Srbije, podržava veličanje četničkih zločina nad nedužnim Hrvatskim narodom od 27. srpnja 1941. godine  na području Like i podržava agresiju na Hrvatsku koja je započeta 25. srpnja 1990. godine mitingom četnika u Donjem Srbu i huškačkim govorima Šešelja i Raškovića.

Autohtona – Hrvatska stranka prava poziva cijeli Hrvatski narod na jedinstvo protiv  onih kojima nije svetinja Domovinski rat, protiv svih onih koji danas rade na ideji Velike Srbije, protiv svih onih koji dozvoljavaju nošenje jugoslovenskih zastava i petokrake zvijezde , a s kojim se oznakama vršila agresija i ubijanje na Hrvatsku i Hrvatski narod do 1995. godine, protiv svih onih koji danas dozvoljavaju pod krinkom antifašizma  ( komunizma ) slavlja četničkih zločina u Donjem Srbu.

Autohtona – Hrvatska stranka prava poziva sve pravaše, branitelje i dragovoljce Domovinskog rata, Hrvatice i Hrvate da nam se ovog trenutka pridruže u Donjem Srbu  jer u  pitanju je  demokracija, jer  u  pitanju je  Domovinski rat , jer  u  pitanju  je  Hrvatska.

Autohtona – Hrvatska stranka prava neće dozvoliti Miloradu Pupovcu čija su oba  brata sudjelovala u agresiji na Hrvatsku,  da je on zakon RH, da on vrši silu i uhićuje članove Autohtone – Hrvatske stranke prava,  branitelje te dragovoljce Domovinskog rata uz pomoć ministra Vlahe Orepića.

Nismo imali straha krenuti u obranu Hrvatske 1990. godine, danas također nemamo straha od uporabe nezakonite sile od ministra Vlahe Orepića i Milorada Pupovca”, stoji u priopćenju A-HSP-a.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.