Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL

A-HSP SE OGLUŠIO NA ZABRANU: ‘Vraćamo se u Srb!’

Autor: dnevno.hr

"Hrvatska policija već duže vrijeme terorizira i sprečava predsjednika Autohtone – Hrvatske stranke prava da u demokratskim okvirima politički djeluje. Zahtjev i zabrana dolaska u Srb na šest mjeseci je najgrublje KRŠENJE DEMOKRATSKIH NORMI", smatraju u A-HSP-u.

Autohtona – Hrvatska stranka prava u srijedu se vraća u Srb i s početkom od 11.00 sati održat će “prosvjedni skup protiv veličanja četničkih zločina nad nedužnim civilnim stanovništvom od 27. 7. 1941. godine i početka agresije na Hrvatsku 25. 7. 1990. godine s mitingom u Srbu, a u  organizaciji Raškovića i zločinca Šešelja”. U svojem priopćenju iz A-HSP-a ističu sljedeće:

“Okupljanje je u Bruvnu do 9,30 sati. Iz Bruvna,  kolona će uz pratnju policije krenuti u Srb kao i svake godine.

Autohtona – Hrvatska stranka prava upozorava da je Hrvatska policija i ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić nezakonito prekinuo naše javno okupljanje u Srbu.

Članak 14. Zakona o javnom okupljanju govori: Ministar unutrašnjih poslova može zabraniti javno okupljanje samo 24 sata prije prijavljenog početka održavanja mirnog okupljanja.

ZNAČI,  MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA VLAHO OREPIĆ NIJE MOGAO ZABRANITI JAVNO OKUPLJANJE AUTOHTONOJ – HRVATSKOJ STRANCI PRAVA JER JAVNO OKUPLJANJE TRAJE DEVETI DAN.

Članak 15. Zakona o javnom okupljanju kaže da Upravni sud odlučuje o tužbi po hitnom postupku!

UPRAVNI SUD U ZAGREBU JE PREDMET PO ŽURNOM POSTUPKU PREBACIO NA UPRAVI SUD U SPLIT,  A DA TUŽENIK O TOME NIJE OBAVIJEŠTEN. PREBACIVANJE PREDMETA PO ŽURNOM POSTUPKU IMALO JE ZA CILJ DA MILORAD PUPOVAC PROTUZAKONITO I NASILNIČKIM PUTEM ODRŽI SLAVLJE ČETNIČKIH ZLOČINA U SRBU NAD NEDUŽNIM HRVATSKIM STANOVNIŠTVOM.

UPRAVNI SUD DO DANAŠNJE DANA NIJE DONIO SVOJU ODLUKU NITI SAZVAO RASPRAVU.

Hrvatska policija već duže vrijeme terorizira i sprečava predsjednika Autohtone – Hrvatske stranke prava da u  demokratskim okvirima politički djeluje. Zahtjev i zabrana dolaska u Srb na šest mjeseci je najgrublje KRŠENJE DEMOKRATSKIH NORMI.

Zbog toga,  predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava  će se pojaviti sutra  u Srbu unatoč zabrani i prijetnji uhićenju.  Neka svjetska javnost i demokratske države saznaju da u Hrvatskoj i dalje vlada UDBA i sljedbenici komunističke partije, a da je policija njihov servis za progon neistomišljenika.”

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI