Sakrij oglas
 Veličina slova Zlatna medalja

Paški sir najbolji na svijetu!

  • Autor: T. P.
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
Između 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta Gligorin Paški sir okrunjen je kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.'

Na 116. međunarodnom natjecanju sira u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju te vrste na svijetu, od čak 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta upravo je Gligorin paški sir okrunjen kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka', objavljeno je na službenim stranicama Sirane Gligora iz Kolana na Pagu.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva, a sada je kvaliteta koju mnogi promatraju u nastajanju dobila krunu za svoju kvalitetu. Voditelj natjecanja, Richard Paul, istaknuo je: 'Imali smo ih ukupno 4 286 što je rekord, a standard je bio iznimno visok - naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali najbolje.' Među brojnim sucima bili su i poznati britanski i talijanski kuhari, James Martin i Gino D'Acampo.

Gligora sir postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu, piše Zadarski list.
U sirani Gligora dodaju da je čast pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir. Upravo zbog toga svi s otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj kvalitetan, najbolji ovčji sir.


  • Autor: T. P.
  • Photo: Goran Jakus/PIXSELL
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Linić: 'Izmjene financiranja lokalnih samouprava su zastrašujuće - njima se želi kazniti Zagreb!'

Poruka je ovog zakonskog prijedloga neprihvatljiv obračun centralne vlasti s Gradom Zagrebom, kojemu se smanjuju decentralizirana sredstva, a usput se kažnjava još oko 560 drugih jedinica lokalne samo

Hrvatska NEVIĐENA SRAMOTA! Dali Šešelju prostor u hrvatskom eteru: 'Čuo sam se s Josipovićevim ljudima...'

Javljanje Vojislava Šešelja, četničkog vojvode koji je u devedesetim godinama predvodio četničke horde, koje su klale i ubijale po Hrvatskoj, Velimir Bujanec najavio je kao eksluzivno.

Hrvatska 7DNEVNO razotkrio kriminalnu shemu izvlačenja novca hrvatskih građana kroz riječke 'Hrvatske vode'

Nedavno smo u ovom tjedniku hrvatsko čitateljstvo izvjestili o skandaloznim činjenicama glede financiranja i „šminkanja“ rječke („Obersnelove“) šetnice uz kanjon Rječine, a koje izvodi rječka ispostav

Hrvatska Samo Kujundžiću raste potpora birača!

Opada potpora HDZ-ovoj kandidatkinji, kao i aktualnom predsjeniku.

Izdvojeno
Najčitanije