Sakrij oglas
 Veličina slova Zlatna medalja

Paški sir najbolji na svijetu!

  • Autor: T. P.
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
Između 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta Gligorin Paški sir okrunjen je kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.'

Na 116. međunarodnom natjecanju sira u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju te vrste na svijetu, od čak 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta upravo je Gligorin paški sir okrunjen kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka', objavljeno je na službenim stranicama Sirane Gligora iz Kolana na Pagu.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva, a sada je kvaliteta koju mnogi promatraju u nastajanju dobila krunu za svoju kvalitetu. Voditelj natjecanja, Richard Paul, istaknuo je: 'Imali smo ih ukupno 4 286 što je rekord, a standard je bio iznimno visok - naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali najbolje.' Među brojnim sucima bili su i poznati britanski i talijanski kuhari, James Martin i Gino D'Acampo.

Gligora sir postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu, piše Zadarski list.
U sirani Gligora dodaju da je čast pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir. Upravo zbog toga svi s otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj kvalitetan, najbolji ovčji sir.


  • Autor: T. P.
  • Photo: Goran Jakus/PIXSELL
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Na Sljemenu snijeg nastavio padati, količina oborina impresivna

Za vikend se očekuje hladno vrijeme, ali vrlo sunčano.

Hrvatska Godinu dana bez Dolores: Golema tuga bližnjih ne prolazi...

Dokaže li se da je Matavulj imao 0,66 promila alkohola u krvi, kako se nagađa, osiguravajuća bi kuća mogla tražiti da glumac isplati novčanu naknadu od 220 tisuća kuna po jednom roditelju.

Hrvatska SJEDNICA VLADE Milanović: 'Onaj tko se želi politički obračunavati, neka to radi, to je njegovo političko pravo'

Premijer Milanović na početku sjednice rekao je: "Vidimo da se pred Ministarstvo branitelja okupila skupina branitelja. Politički motivi su očiti. Ministar ima podršku premijera.

Hrvatska Šišljagić uhvaćen pijan za volanom: Priznao incident!

Kako kaže, ondje je kušao vina slavonskih i baranjskih vinara, a kada je policija krenuo preparkirati automobil, policija je krenula za njim s rotirkama. Bez opiranja je pristao na alkotest.

Izdvojeno
Najčitanije