Sakrij oglas
 Veličina slova Zlatna medalja

Paški sir najbolji na svijetu!

  • Autor: T. P.
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
Između 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta Gligorin Paški sir okrunjen je kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.'

Na 116. međunarodnom natjecanju sira u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju te vrste na svijetu, od čak 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta upravo je Gligorin paški sir okrunjen kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka', objavljeno je na službenim stranicama Sirane Gligora iz Kolana na Pagu.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva, a sada je kvaliteta koju mnogi promatraju u nastajanju dobila krunu za svoju kvalitetu. Voditelj natjecanja, Richard Paul, istaknuo je: 'Imali smo ih ukupno 4 286 što je rekord, a standard je bio iznimno visok - naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali najbolje.' Među brojnim sucima bili su i poznati britanski i talijanski kuhari, James Martin i Gino D'Acampo.

Gligora sir postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu, piše Zadarski list.
U sirani Gligora dodaju da je čast pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir. Upravo zbog toga svi s otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj kvalitetan, najbolji ovčji sir.


  • Autor: T. P.
  • Photo: Goran Jakus/PIXSELL
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska FOTO: Bozanić: 'Nepojmljiva mi je nesnošljivost prema biblijskim vrijednostima na sveučilištu'

Kardinal Bozanić naglasio je kako Mudrost danas govori i ovo: ne znači li sustavno ponižavanje žrtve hrvatskih branitelja i poigravanja s njima, u zadnje vrijeme po starim već viđenim metodama, zaprav

Hrvatska Vlada u ime Milanovića čestitala građanima Uskrs preko Facebooka, oni 'poludjeli'

"Je li i vama u Vladi spada danas Uskrs kao i nama Hrvatima?"... "Licimjeri, zašto čestitate kad ste nevjernici"... samo su neki od ljutitih odgovora građana.

Hrvatska Dugopolje: 'Vlasti igrale prljavu i pokvarenu igru kako bi spriječile referendum'

Referendum o visini komunalnog davanja za bespravno izgrađene objekte u cilju legalizacije u Dugopolju je zaustavljen.

Hrvatska Tragično: Upitna proslava Dana grada Vukovara

Nema gradonačelnika, nema Gradskog vijeća... Nema ni proslave?

Izdvojeno
Najčitanije