Sakrij oglas
 Velièina slova Zlatna medalja

Paški sir najbolji na svijetu!

  • Autor: T. P.
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
Između 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta Gligorin Paški sir okrunjen je kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.'

Na 116. međunarodnom natjecanju sira u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju te vrste na svijetu, od čak 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta upravo je Gligorin paški sir okrunjen kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka', objavljeno je na službenim stranicama Sirane Gligora iz Kolana na Pagu.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva, a sada je kvaliteta koju mnogi promatraju u nastajanju dobila krunu za svoju kvalitetu. Voditelj natjecanja, Richard Paul, istaknuo je: 'Imali smo ih ukupno 4 286 što je rekord, a standard je bio iznimno visok - naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali najbolje.' Među brojnim sucima bili su i poznati britanski i talijanski kuhari, James Martin i Gino D'Acampo.

Gligora sir postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu, piše Zadarski list.
U sirani Gligora dodaju da je čast pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir. Upravo zbog toga svi s otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj kvalitetan, najbolji ovčji sir.


  • Autor: T. P.
  • Photo: Goran Jakus/PIXSELL
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska PRVI ČOVJEK U TIMU KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ: Pročitajte sve što morate znati o najvažnijoj osobi u timu predsjednice!

U tim nove predsjednice trebao bi među prvima zasjesti Josip Buljević, čovjek izrazito zanimljive biografije.

Hrvatska Baldasar žali zbog 'Za dom spremni': Žao mi je... Nije to hrvatski pozdrav, to je poruka ustaškog režima

Baldasar je komentirao sporni natpis na spomeniku HOS-a u Splitu za koji je odgovornost preuzeo gradski vijećnik HČSP-a Luka Podrug.

Hrvatska Zašto je Varga nedodirljiv? HDZ: Raspetljajte 'gordijski čvor' Varginih poslova

Nakon što su mediji objavili da je za usluge posredovanja angažirana tvrtka Gras Savoye Croatia, u kojoj je prokurist i dioničar bivši čelnik Croatia osiguranja Hrvoje Vojković, iz HDZ-a su upozorili

Hrvatska Ovo je prava istina o Lijepoj našoj: I zaposleni i nezaposleni su gladni!

Teška i dugogodišnja gospodarska kriza ostavila je teške posljedice na socijalnu situaciju u Hrvatskoj.

Izdvojeno
Najčitanije