Sakrij oglas
 Veličina slova Zlatna medalja

Paški sir najbolji na svijetu!

  • Autor: T. P.
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
Između 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta Gligorin Paški sir okrunjen je kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.'

Na 116. međunarodnom natjecanju sira u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju te vrste na svijetu, od čak 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta upravo je Gligorin paški sir okrunjen kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka', objavljeno je na službenim stranicama Sirane Gligora iz Kolana na Pagu.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva, a sada je kvaliteta koju mnogi promatraju u nastajanju dobila krunu za svoju kvalitetu. Voditelj natjecanja, Richard Paul, istaknuo je: 'Imali smo ih ukupno 4 286 što je rekord, a standard je bio iznimno visok - naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali najbolje.' Među brojnim sucima bili su i poznati britanski i talijanski kuhari, James Martin i Gino D'Acampo.

Gligora sir postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu, piše Zadarski list.
U sirani Gligora dodaju da je čast pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir. Upravo zbog toga svi s otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj kvalitetan, najbolji ovčji sir.


  • Autor: T. P.
  • Photo: Goran Jakus/PIXSELL
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Amerikanci im pokazali novu tehnologiju: Lalovac i Milanović se smješkali jedno drugom na 'virtualnom stolu'

Predstavnici Cisca pokazali su hrvatskom izaslanstvu što je tzv 'immersive tele-presence'

Hrvatska Stanje medijskih sloboda u Hrvatskoj nikad gore

Hrvatsko novinarsko društvo, predvođeno Zdenkom Dukom i Slavicom Lukić, puka je ispostava Partije, u skladu s tradicijom nekadašnjih cenzorskih komisija. Tome treba stati na kraj, pa i osnivanjem novo

Hrvatska DOZNAJEMO: Tko je tajanstveni teolog iz ustaške obitelji koji besplatno vodi Josipovićevu kampanju?(FOTO)

Ovaj javnosti relativno poznat teolog i novinar na blog stranici predsjednicki-izbori.hr objavio je cijeli niz tekstova koji u prilog idu predsjedniku Josipoviću.

Hrvatska Josipović i Bandić ponosni na novi 'hram glazbe' obavijen duginim bojama i masonskim simbolima! (FOTO)

I predsjednik Hrvatske i gradonačelnik našeg glavnog grada diče se novom zgradom, hramom glazbe - hramom omotanim duginim bojama i obojanim masonskim simbolima

Izdvojeno
Najčitanije