Sakrij oglas
 Veličina slova Zlatna medalja

Paški sir najbolji na svijetu!

  • Autor: T. P.
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
Između 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta Gligorin Paški sir okrunjen je kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.'

Na 116. međunarodnom natjecanju sira u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju te vrste na svijetu, od čak 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta upravo je Gligorin paški sir okrunjen kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka', objavljeno je na službenim stranicama Sirane Gligora iz Kolana na Pagu.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva, a sada je kvaliteta koju mnogi promatraju u nastajanju dobila krunu za svoju kvalitetu. Voditelj natjecanja, Richard Paul, istaknuo je: 'Imali smo ih ukupno 4 286 što je rekord, a standard je bio iznimno visok - naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali najbolje.' Među brojnim sucima bili su i poznati britanski i talijanski kuhari, James Martin i Gino D'Acampo.

Gligora sir postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu, piše Zadarski list.
U sirani Gligora dodaju da je čast pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir. Upravo zbog toga svi s otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj kvalitetan, najbolji ovčji sir.


  • Autor: T. P.
  • Photo: Goran Jakus/PIXSELL
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Ljeto za pamćenje: Magla i kiša otežavaju promet, stiže još gore nevrijeme

Meteorologinja RTL-a Tea Blažević je kazala: ''Već u ponedjeljak još snažnija ciklona zahvatit će Veliku Britaniju, preko zapadne Europe doći će do naših krajeva, gdje će se formirati ciklonalni centa

Hrvatska BEZ PANIKE: Ponovo snažne eksplozije iznad Hrvatske

Piloti zrakoplova MIG-21, od danas, 28. srpnja do petka, 1. kolovoza 2014., provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatska Sanader je s Nives Celzijus zauvijek želio zbrisati u Ameriku!

Bivši premijer bio je veliki pobornik atraktivnih žena, kažu nam njegovi prijatelji, posebno onih s naše estrade. Tako se još za vrijeme izborne kampanje pred parlamentarne izbore 2007. pronio glas da

Hrvatska Umro autor poznatog HDZ-ovog slogana 'Zna se'

U srijedu, 30. srpnja u 15.50 bit će pogreb Rikarda Gumzeja iz mrtvačnice na Mirogoju.

Izdvojeno
Najčitanije