Sakrij oglas
 Veličina slova Zlatna medalja

Paški sir najbolji na svijetu!

  • Autor: T. P.
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
Između 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta Gligorin Paški sir okrunjen je kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.'

Na 116. međunarodnom natjecanju sira u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju te vrste na svijetu, od čak 4 285 sireva iz svih krajeva svijeta upravo je Gligorin paški sir okrunjen kao najbolji ovčji sir na svijetu sa zlatnom medaljom u kategoriji 'najbolji sir iz ovčjeg mlijeka', objavljeno je na službenim stranicama Sirane Gligora iz Kolana na Pagu.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva, a sada je kvaliteta koju mnogi promatraju u nastajanju dobila krunu za svoju kvalitetu. Voditelj natjecanja, Richard Paul, istaknuo je: 'Imali smo ih ukupno 4 286 što je rekord, a standard je bio iznimno visok - naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali najbolje.' Među brojnim sucima bili su i poznati britanski i talijanski kuhari, James Martin i Gino D'Acampo.

Gligora sir postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu, piše Zadarski list.
U sirani Gligora dodaju da je čast pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir. Upravo zbog toga svi s otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj kvalitetan, najbolji ovčji sir.


  • Autor: T. P.
  • Photo: Goran Jakus/PIXSELL
  • Datum: četvrtak, 08. kolovoza 2013. u 18:45
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Ruža Tomašić opet šokira: Evo kojom će strankom zavladati!

Ruža Tomašić ne kani odustati od politike.

Hrvatska Udbaški zločini nad Hrvatima: Vjeko je osjećao da neće izaći živ! Čuli su se jauci, njegov leš pronašli su ispod krvavog stola (FOTO)

Krvavi zločini o kojima se u hrvatskim medijima i javnosti rijetko, ali i teško progovara, a koji su činjeni pod palicom Udbe na čelu s Perkovićem u Mustačem.

Hrvatska Autohtona hrvatska seljačka stranka: Podržat ćemo Milana Kujundžića na predsjedničkim izborima!

Sastanku Predsjedništva A-HSS-a nazočio je i predsjednički kandidat Milan Kujundžić te predstavnici stranaka članica Saveza za Hrvatsku.

Hrvatska Zadnji udarac braniteljima i pucanj na hrvatsku povijest: 'Josipović i Teršelička ukidaju naziv Domovinski rat jer iritira Srbe' (VIDEO)

"Nedavno je rekla da treba ukinuti naziv Domovinski rat jer da taj naziv iritira Srbe, a da umjesto Domovinskog rata treba govoriti o ratu u Hrvatskoj. To je cijela platforma Josipovića", podsjeća naš

Izdvojeno
Najčitanije