Sakrij oglas
 Veličina slova RAVNATELJICA NADA ČAVLOVIĆ-SMILJANEC JEDINA 'ČISTA'?

Skandal: Linić smijenio vrh Porezne uprave zbog sumnje da su zloporabili ovlasti

  • Autor: D.G.
  • Datum: utorak, 28. svibnja 2013. u 15:15
Smijenjeni su zamjenik ravnateljice Zlatko Fabijančić, pomoćnica ravnateljice za strategiju i razvoj Anđa Redžić, pomoćnik ravnateljice za opće, pravne i računovodstvene poslove Željko Glavaš, pomoćnica ravnateljice za igre na sreću i lokalne poreze Anđela Toth Sesar, pomoćnik ravnateljice za ovršni postupak Miljenko Krželj, pomoćnik ravnateljice za nadzor Damir Živković, pročelnik Područnog ureda Zagreb Marko Buljan, voditelj Službe za otkrivanje porezno kaznenih djela Karlo Orešković te voditelj Službe za javnu nabavu Antun Hopfinger.

Ministar financija Slavko Linić smijenio je rukovodeće službenike Porezne uprave zbog sumnje da su zloporabili svoje ovlasti pri obavljanju povjerenih im poslova tijekom 2012. godine.
Smijenjeni su zamjenik ravnateljice Zlatko Fabijančić, pomoćnica ravnateljice za strategiju i razvoj Anđa Redžić, pomoćnik ravnateljice za opće, pravne i računovodstvene poslove Željko Glavaš, pomoćnica ravnateljice za igre na sreću i lokalne poreze Anđela Toth Sesar, pomoćnik ravnateljice za ovršni postupak Miljenko Krželj, pomoćnik ravnateljice za nadzor Damir Živković, pročelnik Područnog ureda Zagreb Marko Buljan, voditelj Službe za otkrivanje porezno kaznenih djela Karlo Orešković te voditelj Službe za javnu nabavu Antun Hopfinger, stoji u priopćenju Ministarstva financija.

Spomenuti službenici privremeno su premješteni na vrijeme dok postoji sumnja na zlouporabu položaja i ovlasti ili dok se ne pokrene odgovarajući postupak, a najduže do 1. siječnja 2014. Za to vrijeme zadržavaju plaću i ostala materijalna prava radnog mjesta s kojega se privremeno premještaju.

- Želimo još jednom naglasiti da u slučaju postojanja sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti nema 'nedodirljivih' - zaključuje se u priopćenju Ministarstva.


  • Autor: D.G.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: utorak, 28. svibnja 2013. u 15:15
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska SEKUNDE DO KATASTROFE: Prešućena drama na hrvatskom nebu, Srbi preuzeli kontrolu nad njim!

U zračnom prostoru iznad Hrvatske u 15 sati nalazilo se oko 100 putničkih aviona, a hrvatski kontrolori leta više nisu imali kontrolu nad situacijom, pa su u pomoć, srećom, priskočile sprske kolege.

Hrvatska NAJKONTROVERZNIJI INTERVJU GODINE: Hrvatski povjesničar tvrdi: 'Ovo je prava istina o Jasenovcu'

U najnovijem broju Glasa Koncila objavljen je intervju sa povjesničarem Mladenom Ivezićem, koji iznosi kontroverzne tvrdnje o ustaškom logoru, Jasenovcu. Na njega su već reagirali mnogobrojni 'lijevi'

Hrvatska Linić napao Milanovića: 'Pogoduje samo bogatim Hrvatima, a štiti MOL'

MOL-u je blizak i premijer i dosad ga je uvijek štitio. Iz kojeg razloga, nije objašnjivo.

Hrvatska OTKRIVAMO: Tko i kako je postavio Darka Milinovića na mjesto ličkog šerifa?

Darko Milinović je zatražio i dobio pomoć svog utjecajnoga bratića Nikice Valentića za postavljanje na mjesto ravnatelja OB u Gospiću. Ono što je privuklo djelatnike bolnice da stanu uz Milinovića

Izdvojeno
Najčitanije