Sakrij oglas
 Veličina slova 'borba nije završena'

Peta haaška kolona: Najavljujemo promociju i donosimo najzanimljivije dijelove knjige Zdravka Tomca

  • Autor: Z.S.
  • Datum: četvrtak, 16. svibnja 2013. u 12:35
'Peta haaška kolona nastojala je svim sredstvima laž pretvarati u istinu, a istinu u laž te je stalno proizvodila lažne mitove o podjeli Bosne i Hercegovine između Tuđmana i Miloševića o prodaji i izdaji Vukovara, o monstruoznim zločinima koje su Hrvati učinili u agresiji na BiH i o planiranome i provedenom etničkom čišćenju Srba.', piše Zdravko Tomac u svojoj novoj knjizi.

Danas (četvrtak) u 19 sati u zagrebačkoj Dvorani 'Vijenac', Kaptol 29a, održat će se promocija nove knjige Zdravka Tomca: Peta Haaška kolona i njezine žrtve.
Autoru će se na promociji pridružiti admiral Davorin Domazet Lošo, novinar i publicist Tihomir Dujmović i general Marko Lukić.

U svojoj novoj knjizi Zdravko Tomac sustavno prikazuje djelovanje pete haaške kolone u Hrvatskoj navodeći tko su glavni akteri pete haaške kolone u državnom vrhu, nevladinim udrugama, medijima i intelektualnim elitama. Tomac objašnjava zašto je napisao ovu knjigu te u uvodu piše:

'Peta haaška protuhrvatska kolona cijelo vrijeme je sustavno djelovala kako bi natjerala hrvatski narod da prihvati krivotvorene i lažne optužbe, dakle radila je na stvaranju kritične mase koja bi omogućila da se u Hrvatskoj prihvati krivnja Hrvatske koje nema, da bi se amnestirala Srbija. Peta haška kolona zagovarala je i provodila detuđmanizaciju Hrvatske, širila lažne mitove i krivotvorila istinu o Domovinskome ratu i djelovanju državnoga i vojnoga vodstva Hrvatske na čelu s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Peta haaška kolona posebno je sramnu ulogu odigrala u stvaranju optužnica u Haaškom sudu, podršci krivotvorinama pa i sudjelovanju i pomaganju podizanja tih optužnica šaljući iz Hrvatske lažne podatke i optužujući gore vlastitu domovinu nego što je to učinilo Tužiteljstvo Haaškoga suda. Nema niti jedne jedine rečenice u haaškim optužnicama protiv Tuđmana, Gotovine, Markača, Praljka i drugih u stvari, protiv cijeloga državnoga i vojnoga vodstva Hrvatske i vojnoga vodstva Hrvata u Bosni i Hercegovini koje nisu bezbroj puta izrečene i ponavljane u Hrvatskoj od političara, intelektualaca, novinara i nevladinih udruga. Sve te različite strukture, pojedince i grupe međusobno različite po mnogo čemu na različitim dužnostima i položajima, nazivam petom protuhrvatskom haaškom kolonom.'

Tomac u knjizi opisuje ključne ljude pete haaške kolone i njihovo protuhrvatsko djelovanje. Tomac tvrdi kako peta kolona djeluje i nakon oslobađanja generala Gotovine i Markača.

Donosimo još nekoliko zanimljivih dijelova iz knjige.

KADA JE NASTALA PETA HAAŠKA KOLONA?

(...) Nakon smrti Tuđmana i dolaska na vlast šesteročlane koalicije na čelu s SDP-om i izborom Stjepana Mesića za predsjednika Hrvatske, radikalno se mijenja hrvatska politika u odnosu na Haaški sud. Na prijedlog sadašnjeg predsjednika Hrvatske, Ive Josipovića – tadašnjega zastupnika SDP-a, donosi se nova rezolucija 14. 4. 2000. godine koja prihvaća nadležnost Haaškoga suda i nad vojnoredarstvenom akcijom Oluja čime se stvaraju pravne mogućnosti da Haaški sud kriminalizira cijelu osloboditeljsku akciju Oluja i cijelo državno i vojno vodstvo Hrvatske što je i učinjeno u svim optužnicama protiv Hrvata iz Hrvatske i Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Od 2000. godine počinje novo razdoblje u kojemu hrvatska politika, Mesić, Vlada i Sabor ne samo da prihvaćaju pravo Tužiteljstva da sudi hrvatskoj državi, Domovinskome ratu, političkom i vojnom vodstvu Hrvatske, nego i cijelom hrvatskom narodu. U tom razdoblju hrvatska službena politika stavlja na raspolaganje Tužiteljstvu i sve informacije koje su državna tajna. Istodobno, počinje iznutra kriminalizacija Franje Tuđmana i njegove politike te se brojnim krivotvorinama i lažima pomaže Tužiteljstvu Haaškoga suda.
U stvari, u Hrvatskoj se stvara peta protuhrvatska haaška kolona koja je proteza politike Tužiteljstva Haaškoga suda. Na čelu te protuhrvatske politike nalaze se Stjepan Mesić, ali i drugi brojni državni dužnosnici i vodstva stranaka. Posebno se ističe Vesna Pusić. I nakon promjene vlasti, dolaska Ive Sanadera i HDZ-a, ali i nakon dolaska na vlast Kukuriku koalicije, nastavlja se pokornička politika. (...)

Oslobađajućom presudom skinuta je stigma s Hrvatske pa i cijeloga hrvatskoga naroda. Zbog toga je ta oslobađajuća presuda dočekana s velikom radošću i olakšanjem jer je hrvatski narod lisice na rukama generala Gotovine i Markača doživljavao kao lisice na vlastitim rukama. Takav zaokret i konačna pobjeda pravde dočekana je na nož u Tužiteljstvu Haaškoga suda, u Srbiji, Rusiji i nekim dugogodišnjim prijateljima i pomagačima velikosrpske politike poput švedskog ministra Carla Bildta. Pokrenuta je velika medijska protuhrvatska kampanja ne samo u Srbiji, nego i u Rusiji i kod nekih drugih prijatelja velikosrpske politike. Čak se je pokušalo i na Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda osporiti oslobađajuću presudu, a zatraženo je i zasjedanje Glavne skupštine UN-a. Jednostavno, velikosrpska politika i njezini pomagači i podupiratelji bili su već uvjereni da su pobijedili te su se spremale nove akcije protiv Hrvatske. Zbog toga je oslobađajuća presuda dovela do velikoga šoka, ali i pokretanja niza političkih i drugih akcija kako bi se poništili ili osporili efekti oslobađajuće presude ne samo generala Gotovine i Markača, nego i državnoga i vojnoga vodstva Hrvatske. Dakle, oslobađajućom presudom potvrđena je državnost hrvatske države i odbačene su sve optužbe da je Hrvatska utemeljena na zločinu i stvorena zločinačkim pothvatom te je potvrđena ispravnost hrvatske politike u odnosima s Haagom koju je vodio dr. Franjo Tuđman, a poražena je, ili bi barem trebala biti poražena, politika koju su vodili Račanova koalicija, predsjednici Mesić i Josipović, Sanaderova Vlada i Kukuriku koalicija.'

STVARANJE LAŽNIH MITOVA

Peta haaška kolona nastojala je svim sredstvima laž pretvarati u istinu, a istinu u laž te je stalno proizvodila lažne mitove o podjeli Bosne i Hercegovine između Tuđmana i Miloševića o prodaji i izdaji Vukovara, o monstruoznim zločinima koje su Hrvati učinili u agresiji na BiH i o planiranome i provedenom etničkom čišćenju Srba. Dakle, Oluja je stalno prikazivana od pete haške kolone kao udruženi zločinački pothvat a državno i vojno vodstvo Hrvatske kao zločinačka udruga. Stalno se je tražila odgovornost cijeloga državnog i vojnog vodstva, a optužnice protiv hrvatskih generala i optužnica protiv državnog i vojnog vodstva na čelu s Tuđmanom i u slučaju Gotovine i Markača i u slučaju Praljka i ostalih bili su glavni argumenti pete haaške kolone u optuživanju Hrvatske, a ustvari u podršci velikosrpske politike i jugoslavenske opcije. Stotine i stotine članaka, knjiga, informacija i dezinformacija imalo je za cilj proizvodnju pristanka hrvatskoga naroda da je Oluja „etničko čišćenje“ i „zločin stoljeća“, odnosno da se zbog toga „ne smije suditi samo hrvatskim generalima nego i cijelome državnom i vojnom vodstvu jer je Gotovina samo jedna karika u lancu zločinačkog pothvata protiv srpskog naroda te se svi sudionici u udruženom zločinu moraju privesti pravdi i zasluženo kazniti a predsjednika Tuđmana treba iskopati iz mirogojske grobnice i prebaciti na groblje u Scheveningenu“ (Denis Kuljiš).

BORBA NIJE ZAVRŠENA

I nakon oslobađajućih presuda generalima Gotovini i Markaču, predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, Oluji; nakon skidanja tamne mrlje s Domovinskoga rata na žalost mnogo toga u Hrvatskoj je ostalo i dalje nepromijenjeno. Peta haaška kolona ostala je na nogama, a moćne snage u inozemstvu, velikosrpska i ruska politika, Tužiteljstvo Haaškoga suda i mnogi drugi i dalje vrlo sustavno napadaju Domovinski rat, hrvatsko državno i vojno vodstvo na čelu s dr. Franjom Tuđmanom. Vrši se veliki pritisak iznutra i izvana da se drastičnim presudama generalu Slobodanu Praljku i ostalima, a onda i Tuđmanu i hrvatskom državnom i vojnom vodstvu povijesni kotač vrati unatrag, da se na neki način relativizira oslobađajuća presuda našim generalima. Dakle, i dalje je hrvatski narod suočen s agresijom, vanjskom i unutarnjom, koja i dalje nameće brojne krivotvorine, traži nova suđenja braniteljima. U toj agresiji ne sudjeluje samo peta haaška kolona nego i jedan dio političkih elita hrvatskog naroda.


  • Autor: Z.S.
  • Photo: dnevno.hr
  • Datum: četvrtak, 16. svibnja 2013. u 12:35
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska ŽELI VAN IZ REMETINCA: Ljubičić dao ostavku na mjesto šefa Holdinga!

Naime, Ljubičić se na ostavku odlučio kako bi se stvorili uvjeti da mu se dopusti obrana sa slobode.

Hrvatska Kako je Kolinda posvađala Ružu i Karamarka: Šef oporbenjaka trajno briše pravašicu s političke scene?

Je li Ruža Tomašić odlučila pokazati zube stoga što je spoznala kakve joj se igre igraju iza leđa te zbog čega baš u ovom trenutku šefu oporbenjaka smeta dojučerašnja bliska prijateljica?

Hrvatska Subnorovac braniteljima: 'Da nije bilo partizana ne bi bilo ni Hrvatske'

Predsjednik Udruga antifašističkih boraca Grada Vodica, inače kao i većina naših antifašističkih boraca rođen davno nakon Drugog svjetskog rata - konkretno, 1954. - dodao je još jednu uvredu na račun

Izdvojeno
Najčitanije