Sakrij oglas
 Veličina slova GRAĐANSKI NEPOSLUH

Occupy Croatia poziva građane: Na glasački listić za EU parlament dopišite NITKO i delegitimirajte izbore

  • Autor: D.G.
  • Datum: petak, 22. ožujka 2013. u 09:16
Akcijom se želi delegitimirati cijeli politički sustav. Nevažećim glasačkim listićima želimo prisiliti vlast da ih provede prema drukčijim pravilima i u drukčijim uvjetima, navode u pokretu Occupy Croatia.

- Obavezno treba izaći na izbore! Na listić dopisati NITKO, i zaokružiti!Ovom akcijom s velikim brojem nevažećih listića postižemo da se delegitimiraju ovi izbori.Ne izlaskom na izbore, odnosno ne glasanjem, ne postiže se ništa - objavili su na svom facebook profilu pripadnici pokreta Occupy Croatia..

- Kako su ovo izbori za EU parlament ovom akcijom ujedno želimo porućiti hrvatskim vlastima i EU da se protivimo ulasku Hrvatske u EU. Ne važećim glasačkim listićima želimo prisiliti vlast da ih provede prema drukčijim pravilima i u drukčijim uvjetima. Akcija će polučiti uspjeh tek nakon provedenih izbora, jer zbog velikog broja nevažećih glasačkih listića i pritiska naroda nakon izbora, vlast će se osjećati nesigurnom, te će biti prisiljena napraviti pozitivne promjene ili raspisati prijevremene izbore. Akcijom se želi delegitimirati cijeli politički sustav. Akcijom prema promjeni političkog sustava (parlamentarna diktatura) i uspostavi direktne demokracije - poziva Occupy Croatia.


  • Autor: D.G.
  • Photo: Damir Grund
  • Datum: petak, 22. ožujka 2013. u 09:16
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Prijavite se! Sudjelujte u povjerenstvu na izborima i zaradite 600 kuna

Ako vam je poznata scena da na svakim izborima u biračkim povjerenstvima sjede više-manje isti ljudi, ipak možete nešto učiniti. Prijavite se i sami u danu zaradite 300 kuna po izbornom krugu.

Hrvatska EKSKLUZIVNO! NIKAD OBJAVLJEN DOKUMENT: Ovo je popis zatočenika koje su ustaše 1944. pustile iz Jasenovca. Na listi i Đuro Puhovski!

"Takvo puštanje zatočenika iz ustaških sabirnih i radnih logora, povodom važnijih blagdana, nije bilo izuzetak. Za Božić 1943. pušteno je iz logora 350 osoba. Povodom 10. travnja 1944. kući odlazi 289

Hrvatska OTKRIVAMO: Zbog čega je Kalmeta u panici i tko je muškarac koji u ranim jutarnjim satima zalazi u odaje moćnog HDZ-ovca?

Božidar Kalmeta, u narodu bi se reklo hodajuuća afera. I premda se oko njega razne mutne radnje gomilaju, njemu nitko ništa ne može. Je li to stoga što prijatelje ima na svim stranama?

Hrvatska Milanović o summitu u Srbiji: 'Ima jedan kineski most kraj Beograda, a mi smo takvih 10 napravili'

Milanović je istaknuo projekt LNG terminala na Krku, koji je Hrvatska kandidarala za taj investicijski plan, kao vrlo dobar primjer.

Izdvojeno
Najčitanije