Sakrij oglas
 Veličina slova GRAĐANSKI NEPOSLUH

Occupy Croatia poziva građane: Na glasački listić za EU parlament dopišite NITKO i delegitimirajte izbore

  • Autor: D.G.
  • Datum: petak, 22. ožujka 2013. u 09:16
Akcijom se želi delegitimirati cijeli politički sustav. Nevažećim glasačkim listićima želimo prisiliti vlast da ih provede prema drukčijim pravilima i u drukčijim uvjetima, navode u pokretu Occupy Croatia.

- Obavezno treba izaći na izbore! Na listić dopisati NITKO, i zaokružiti!Ovom akcijom s velikim brojem nevažećih listića postižemo da se delegitimiraju ovi izbori.Ne izlaskom na izbore, odnosno ne glasanjem, ne postiže se ništa - objavili su na svom facebook profilu pripadnici pokreta Occupy Croatia..

- Kako su ovo izbori za EU parlament ovom akcijom ujedno želimo porućiti hrvatskim vlastima i EU da se protivimo ulasku Hrvatske u EU. Ne važećim glasačkim listićima želimo prisiliti vlast da ih provede prema drukčijim pravilima i u drukčijim uvjetima. Akcija će polučiti uspjeh tek nakon provedenih izbora, jer zbog velikog broja nevažećih glasačkih listića i pritiska naroda nakon izbora, vlast će se osjećati nesigurnom, te će biti prisiljena napraviti pozitivne promjene ili raspisati prijevremene izbore. Akcijom se želi delegitimirati cijeli politički sustav. Akcijom prema promjeni političkog sustava (parlamentarna diktatura) i uspostavi direktne demokracije - poziva Occupy Croatia.


  • Autor: D.G.
  • Photo: Damir Grund
  • Datum: petak, 22. ožujka 2013. u 09:16
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Ovaj vikend počinje zimsko računanje vremena

U noći sa subote na nedjelju pomaknite vrijeme jedan sat unatrag.

Hrvatska Ovo će vas iznenaditi: S kim se Milan Bandić sastao uoči uhićenja?

Dvadesetak dana nakon sastanka sa papom Franjom zagrebački gradonačelnik je uhićen, a ono o čemu se dugo šuškalo realizirano je u poslijepodnevnim satima u nedjelju 20. listopada.

Hrvatska Po optužnici koja tereti Bandića trebali bi biti optuženi i Milanović i Josipović!

Zapravo, po točkama za koje je optužen Bandić mogao bi, i trebao, biti izveden pred sud gotovo svaki političar i gradonačelnik u Hrvatskoj. "Dnevno" je davno pisalo o Bandićevim malverzacijama, pa ipa

Hrvatska 'U ime obitelji' sutra predaju Zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 380 tisuća potpisa

Okupljanje građana započinje u 13 sati kod Kule Lotrščak na Gornjem gradu u Zagrebu odakle će se u 13.15 sati povorka s potpisima krenuti prema Hrvatskom saboru

Izdvojeno
Najčitanije