Sakrij oglas
 Veličina slova KUMICE PROTIV FISKALIZACIJE

Fiskalizacija na tržnicama: 'Takvih apsurda nema nigdje, imala ih je Srbija pa ukinula'

  • Autor: M.P.Š.
  • Datum: četvrtak, 21. ožujka 2013. u 08:44
Niko Pervan, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica i direktor OTP Tržnice Karlovac, uvjeren da se poslovanje s gotovinom na štandovima na tržnicama i sajmovima može izuzeti iz Zakona o fiskalizaciji i tvrdi kako su im prosvjedi zadnja opcija

Iako su iz Ministarstva financija prije mjesec i pol rekli kako kumice neće biti podvrgnute fiskalizaciji, ispostavilo se kako tek 20 posto prodavača na tržnicama nisu obveznici PDV-a.
Niko Pervan, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica i direktor OTP Tržnice Karlovac, uvjeren da se poslovanje s gotovinom na štandovima na tržnicama i sajmovima može izuzeti iz Zakona o fiskalizaciji i tvrdi kako su im prosvjedi zadnja opcija.

– Takvih apsurda nema nigdje u Europi. Imala ih je Srbija pa ukinula – ponavlja Pervan ističući da je udruga od jučer na stranici Peticije.org pokrenula potpisivanje peticije protiv fiskalizacije na tržnicama, a u petak će se potpisi skupljati i na štandovima. Svi apeli za objašnjenja Ministarstvu gospodarstva i Poreznoj upravi zasad su bez odziva, a u područnim poreznim uredima daju različita tumačenja. Po nekima fiskalizacija, protivno starom Zakonu o PDV-u koji je još na snazi, kreće već 1. travnja umjesto 1. srpnja pa na tržnicama vlada zbunjenost i panika. Država više od 20 godina nije riješila temeljni problem tko i što prodaje na tržnicama, a sad bi da se preko noći izdaju računi, piše Večernji list.

– Ne odustane li država od toga, čega nema ni u razvijenijim europskim zemljama, tražimo barem godinu dana odgode – kaže Pervan.


Vezane vijesti
  • Autor: M.P.Š.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: četvrtak, 21. ožujka 2013. u 08:44
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Burna noć u Splitu: Lokaliziran požar u Kučinama

Planirano je da u nedjelju ujutro na požarište stignu nove vatrogasne snage koje će zamjeniti postojeće vatrogasce te nastaviti sanaciju požarišta, izvjestili su vatrogasci.

Hrvatska Podrška čistačici koja je asistirala na operaciji: Hvala joj što je skupila hrabrosti i ispričala javnosti svoju priču!

''Pozivamo i sve ostale zdravstvene djelatnike da slijede primjer gospođe Lidije Mraz a ne da loše stvari guraju pod (staleški) tepih i da svoja negativna iskustva iznesu javno jer jedino na taj način

Hrvatska DJEČJI PROGRAM RTL-A: Gola istetovirana žena publici predstavlja pitona (kojeg dobro poznaje)!

Ako ste roditelj, sigurno ste se nemalo šokirali na scene RTL Kockice, dječje televizije, koja je jučer emitirala emisiju od divljim životinjama.

Hrvatska Što se to događa s klimom u Lijepoj našoj? Ne pamti se kada je tijekom ljeta palo ovoliko kiše!

Prema podacima DHMZ-a, u Dubrovniku je 15. lipnja palo 92 mm, a na Komiži u pet uzastopnih dana, od 15. do 19. lipnja, ukupna količina oborine iznosila je 176,5 mm, s time da je u jednom danu palo 84,

Izdvojeno
Najčitanije