Sakrij oglas
 Veličina slova KUMICE PROTIV FISKALIZACIJE

Fiskalizacija na tržnicama: 'Takvih apsurda nema nigdje, imala ih je Srbija pa ukinula'

  • Autor: M.P.Š.
  • Datum: četvrtak, 21. ožujka 2013. u 08:44
Niko Pervan, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica i direktor OTP Tržnice Karlovac, uvjeren da se poslovanje s gotovinom na štandovima na tržnicama i sajmovima može izuzeti iz Zakona o fiskalizaciji i tvrdi kako su im prosvjedi zadnja opcija

Iako su iz Ministarstva financija prije mjesec i pol rekli kako kumice neće biti podvrgnute fiskalizaciji, ispostavilo se kako tek 20 posto prodavača na tržnicama nisu obveznici PDV-a.
Niko Pervan, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica i direktor OTP Tržnice Karlovac, uvjeren da se poslovanje s gotovinom na štandovima na tržnicama i sajmovima može izuzeti iz Zakona o fiskalizaciji i tvrdi kako su im prosvjedi zadnja opcija.

– Takvih apsurda nema nigdje u Europi. Imala ih je Srbija pa ukinula – ponavlja Pervan ističući da je udruga od jučer na stranici Peticije.org pokrenula potpisivanje peticije protiv fiskalizacije na tržnicama, a u petak će se potpisi skupljati i na štandovima. Svi apeli za objašnjenja Ministarstvu gospodarstva i Poreznoj upravi zasad su bez odziva, a u područnim poreznim uredima daju različita tumačenja. Po nekima fiskalizacija, protivno starom Zakonu o PDV-u koji je još na snazi, kreće već 1. travnja umjesto 1. srpnja pa na tržnicama vlada zbunjenost i panika. Država više od 20 godina nije riješila temeljni problem tko i što prodaje na tržnicama, a sad bi da se preko noći izdaju računi, piše Večernji list.

– Ne odustane li država od toga, čega nema ni u razvijenijim europskim zemljama, tražimo barem godinu dana odgode – kaže Pervan.


Vezane vijesti
  • Autor: M.P.Š.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: četvrtak, 21. ožujka 2013. u 08:44
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska ZAŠTO NAS NAŠI POLITIČARI LAŽU? Evo kako to čine njihovi uzori iz SAD-a

Ne vjerujte vladajućima sve dok boljitak života ne osjetite na vlastitoj koži.

Hrvatska Josipović: Hrvatska treba reformu, a možda i nove temelje!

"Mislim da bez sraha trebamo ući u raspravu o tome kakva je naša Hrvatska u idućih deset, dvadeste godina", rekao je Josipović.

Hrvatska ZLOČINI TITOISTA: Sedamdeset godina od likvidacija na Daksi, ubijeno čak sedam svećenika

Bez suđenja i mogućnosti obrane na otoku Daksu prije 70 godina ubijene su 53 osobe.

Hrvatska SIGURNI SU: 'Skupit ćemo dovoljno potpisa i svesti cijenu referenduma na nula kuna!'

Organizatori inicijative inzistirati će da se referendumsko pitanje postavi građanima u sklopu prvog kruga predsjedničkih izbora koji će se vjerojatno održati pred sam kraj ove godine kako bi troškovi

Izdvojeno
Najčitanije