Sakrij oglas
 Velièina slova KUMICE PROTIV FISKALIZACIJE

Fiskalizacija na tržnicama: 'Takvih apsurda nema nigdje, imala ih je Srbija pa ukinula'

  • Autor: M.P.Š.
  • Datum: četvrtak, 21. ožujka 2013. u 08:44
Niko Pervan, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica i direktor OTP Tržnice Karlovac, uvjeren da se poslovanje s gotovinom na štandovima na tržnicama i sajmovima može izuzeti iz Zakona o fiskalizaciji i tvrdi kako su im prosvjedi zadnja opcija

Iako su iz Ministarstva financija prije mjesec i pol rekli kako kumice neće biti podvrgnute fiskalizaciji, ispostavilo se kako tek 20 posto prodavača na tržnicama nisu obveznici PDV-a.
Niko Pervan, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica i direktor OTP Tržnice Karlovac, uvjeren da se poslovanje s gotovinom na štandovima na tržnicama i sajmovima može izuzeti iz Zakona o fiskalizaciji i tvrdi kako su im prosvjedi zadnja opcija.

– Takvih apsurda nema nigdje u Europi. Imala ih je Srbija pa ukinula – ponavlja Pervan ističući da je udruga od jučer na stranici Peticije.org pokrenula potpisivanje peticije protiv fiskalizacije na tržnicama, a u petak će se potpisi skupljati i na štandovima. Svi apeli za objašnjenja Ministarstvu gospodarstva i Poreznoj upravi zasad su bez odziva, a u područnim poreznim uredima daju različita tumačenja. Po nekima fiskalizacija, protivno starom Zakonu o PDV-u koji je još na snazi, kreće već 1. travnja umjesto 1. srpnja pa na tržnicama vlada zbunjenost i panika. Država više od 20 godina nije riješila temeljni problem tko i što prodaje na tržnicama, a sad bi da se preko noći izdaju računi, piše Večernji list.

– Ne odustane li država od toga, čega nema ni u razvijenijim europskim zemljama, tražimo barem godinu dana odgode – kaže Pervan.


Vezane vijesti
  • Autor: M.P.Š.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: četvrtak, 21. ožujka 2013. u 08:44
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Milijan Brkić: Josipović je tražio od HDZ-a da mu pomognemo srušiti Milanovića s vlasti

"Josipović nam je nudio da mu pomognemo srušiti Milanovića i postaviti za premijerku Vesnu Pusić. Bilo je to prije nekih godinu i pol dana i mi smo ga naravno odbili", naveo je glavni tajnik HDZ-a.

Hrvatska PREMIJER NAPRAVIO ŠTO NIKAD NIJE: Milanović zagrlio bakicu i planira potući HDZ novim trikovima!

Fotografija s bakicom je jedini primjer takve vrste bliskosti premijera sa stanovnicima zemlje koju vodi, pa nije čudo da ju je iskoristio.

Hrvatska ŽENA KOJA UCJENJUJE MILANOVIĆA I CIJELU NACIJU: Skoro su se potukli, on bez nje ne smije ništa! Zadnjim uvjetom stisla ga je do kraja

Što god Milanović poželi, ona i njezina stranka moraju promisliti. Ponaša se kao da je ona premijerka, a u skladu s time ona je ta koja će odlučiti hoće li doći do prijevremenih izbora.

Hrvatska KARAMARKO 'OPLEO' PO SVIMA: Komšić ne razumije, Milanović pegla imidž, Matić treba dati ostavku!

Na upit da komentira osvrte Željka Komšića na njegove izjave o BiH, Karamarko je kazao da mu se čini da se Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj.

Izdvojeno
Najčitanije