Sakrij oglas
 Veličina slova SJAJNA VIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Mirando Mrsić: Od ožujka prvo povećanje mirovina

  • Autor: Dr. K.
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
Od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

U izjavi za Index ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

Naime, nova Vlada neće produživati Zakon o odgodi usklađivanja mirovina koji je donijela Vlada Jadranke Kosor za razdoblje od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2011. godine. Tako će na snagu ponovo stupiti članak 81. Zakona o mirovinama prema kojem se mirovine usklađuju sa stopom rasta prosječne plaće svih zaposlenih u Hrvatskoj.

- Mirovine neće rasti baš puno, ali će rasti. Ne znam još točno koliko jer ćemo u ožujku dobiti statističke podatke i onda ćemo znati koliki će taj rast točno biti, kazao je Mrsić.


  • Autor: Dr. K.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Tko je čovjek koji će se suprostaviti krupnim ribama: Evo što morate znati o predsjedničkom kandidatu Ivanu Rudi

Biografija ovog samozatajnog kandidata za predsjedničku fotelju, krije cijeli niz zanimljivosti.

Hrvatska NEDJELJOM U DVA: Tresla se brda, rodio se miš!

Josip Klemm se suočio sa Aleksandrom Stankovićem i dobio priliku pojasniti širem auditoriju svoju ulogu u prosvjedima branitelja, ali i u policijskim istragama čiji je glavni akter.

Hrvatska Počinje prava zima: Krajem tjedna očekuje se snijeg!

Zbog najavljene niske temperature, moguće je da pade i snijeg. Naizglednije je da će prve pahulje pasti u četvrtak pahulje i to u Gorskom kotaru i Lici, ali i na području Banovine te zapadne Slavonije

Hrvatska Čačić 'maznuo' uredski najmeštaj svoje bivše stranke!

Ne samo da je Ćosić prešla u Reformiste nego je s njom otišao i sav namještaj pa je sve što je ostalo u tim uredima HNS-a jedan stol i dvije stolice. Inače, ured Čačićevih Reformista smješten je u cen

Izdvojeno
Najčitanije