Sakrij oglas
 Veličina slova SJAJNA VIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Mirando Mrsić: Od ožujka prvo povećanje mirovina

  • Autor: Dr. K.
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
Od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

U izjavi za Index ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

Naime, nova Vlada neće produživati Zakon o odgodi usklađivanja mirovina koji je donijela Vlada Jadranke Kosor za razdoblje od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2011. godine. Tako će na snagu ponovo stupiti članak 81. Zakona o mirovinama prema kojem se mirovine usklađuju sa stopom rasta prosječne plaće svih zaposlenih u Hrvatskoj.

- Mirovine neće rasti baš puno, ali će rasti. Ne znam još točno koliko jer ćemo u ožujku dobiti statističke podatke i onda ćemo znati koliki će taj rast točno biti, kazao je Mrsić.


  • Autor: Dr. K.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska OBAVEZNO PROČITAJTE: Sve istinite mudrosti naših baka

Ova voćka iznimno je zdrava za borbu protiv raznih bolesti, a korisna je i za one koji boluju od raka tako da ovu bakinu mudrost valja svakodnevno primjenjivati.

Hrvatska Zašto Stanimirović ne komentira ćirilicu? 'Dosadilo mu, on ju je uvodio još dok su u Tovarniku ubijani Hrvati!'

"Zar nije sramotna i besramna, ta "pomirljiva" (suživotna) ideja da se pregovara tek o ćirilici na Ovčari", pita se Antun Ivanković.

Hrvatska Zbog netransparentnosti poništena nabava za Opću bolnicu Bjelovar

U skladu s njezinim nalazom, ministar je uputio nalog sanacijskom upravitelju OB Bjelovar Stjepanu Grabovcu da se postojeći postupak poništi i pokrene novi, s time da će Ministarstvo u ponovljenom pos

Hrvatska Za Milanovićevu vladu je obilježavanje atentata na Stjepana Radića neprihvatljivo 'isticanje povijesnih sukoba'

Stjepan Radić je bio Hrvat i veliki domoljub i borac za interese hrvatskog naroda. Puniša Račić je bio velikosrpski ubojica, koji je atentatom na hrvatske zastupnike u Skupštini postao legendom u Srbi

Izdvojeno
Najčitanije