Sakrij oglas
 Veličina slova SJAJNA VIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Mirando Mrsić: Od ožujka prvo povećanje mirovina

  • Autor: Dr. K.
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
Od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

U izjavi za Index ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

Naime, nova Vlada neće produživati Zakon o odgodi usklađivanja mirovina koji je donijela Vlada Jadranke Kosor za razdoblje od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2011. godine. Tako će na snagu ponovo stupiti članak 81. Zakona o mirovinama prema kojem se mirovine usklađuju sa stopom rasta prosječne plaće svih zaposlenih u Hrvatskoj.

- Mirovine neće rasti baš puno, ali će rasti. Ne znam još točno koliko jer ćemo u ožujku dobiti statističke podatke i onda ćemo znati koliki će taj rast točno biti, kazao je Mrsić.


  • Autor: Dr. K.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Linić: 'Izmjene financiranja lokalnih samouprava su zastrašujuće - njima se želi kazniti Zagreb!'

Poruka je ovog zakonskog prijedloga neprihvatljiv obračun centralne vlasti s Gradom Zagrebom, kojemu se smanjuju decentralizirana sredstva, a usput se kažnjava još oko 560 drugih jedinica lokalne samo

Hrvatska NEVIĐENA SRAMOTA! Dali Šešelju prostor u hrvatskom eteru: 'Čuo sam se s Josipovićevim ljudima...'

Javljanje Vojislava Šešelja, četničkog vojvode koji je u devedesetim godinama predvodio četničke horde, koje su klale i ubijale po Hrvatskoj, Velimir Bujanec najavio je kao eksluzivno.

Hrvatska 7DNEVNO razotkrio kriminalnu shemu izvlačenja novca hrvatskih građana kroz riječke 'Hrvatske vode'

Nedavno smo u ovom tjedniku hrvatsko čitateljstvo izvjestili o skandaloznim činjenicama glede financiranja i „šminkanja“ rječke („Obersnelove“) šetnice uz kanjon Rječine, a koje izvodi rječka ispostav

Hrvatska Samo Kujundžiću raste potpora birača!

Opada potpora HDZ-ovoj kandidatkinji, kao i aktualnom predsjeniku.

Izdvojeno
Najčitanije