Sakrij oglas
 Veličina slova SJAJNA VIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Mirando Mrsić: Od ožujka prvo povećanje mirovina

  • Autor: Dr. K.
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
Od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

U izjavi za Index ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

Naime, nova Vlada neće produživati Zakon o odgodi usklađivanja mirovina koji je donijela Vlada Jadranke Kosor za razdoblje od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2011. godine. Tako će na snagu ponovo stupiti članak 81. Zakona o mirovinama prema kojem se mirovine usklađuju sa stopom rasta prosječne plaće svih zaposlenih u Hrvatskoj.

- Mirovine neće rasti baš puno, ali će rasti. Ne znam još točno koliko jer ćemo u ožujku dobiti statističke podatke i onda ćemo znati koliki će taj rast točno biti, kazao je Mrsić.


  • Autor: Dr. K.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Josipović: 'U HDZ-u ne razumiju moj projekt, ali bez takvih promjena nema gospodarskog razvoja'

"Obično onaj koji jest na nekoj poziciji želi status quo, a promjene iniciraju oponenti. Mi smo danas u obrnutoj situaciji. Ja koji jesam na poziciji predsjednika, želim zadržati tu poziciju, ali pre

Hrvatska Raskorak anketa: Sinčić pretekao Milana Kujundžića? Puhovski o Sinčiću: 'On je pravi kandidat za protestne glasače'

Sobzirom na rezultate dosadašnjih istraživanja koji su u priličnom raskoraku, ostaje pričekati još svega nekoliko dana i vidjeti kako će se javnost izjasniti.

Hrvatska BAUK PRIZNAO IZBORNU PRIJEVARU: Hrvatin i Josipović moraju u zatvor!

Priznanje ministra uprave konačni je dokaz kako su svi izbori zadnjih desetak godina u Hrvatskoj bili nelegalni, a izborni pobjednici nelegitimni. Iako je još do jučer tvrdio suprotno, Baukovo današnj

Hrvatska OPREZ! NE JEDITE ovu ribu koja je ušla u Jadran - paralizira i ubija otrovom! (FOTO)

Naiđete li na ovu ribu, ne jedite je jer njezin snažan otrov ubija.

Izdvojeno
Najčitanije