Sakrij oglas
 Veličina slova SJAJNA VIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Mirando Mrsić: Od ožujka prvo povećanje mirovina

  • Autor: Dr. K.
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
Od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

U izjavi za Index ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da od ožujka umirovljenici mogu očekivati prvo povećanje mirovina, s tim da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine.

Naime, nova Vlada neće produživati Zakon o odgodi usklađivanja mirovina koji je donijela Vlada Jadranke Kosor za razdoblje od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2011. godine. Tako će na snagu ponovo stupiti članak 81. Zakona o mirovinama prema kojem se mirovine usklađuju sa stopom rasta prosječne plaće svih zaposlenih u Hrvatskoj.

- Mirovine neće rasti baš puno, ali će rasti. Ne znam još točno koliko jer ćemo u ožujku dobiti statističke podatke i onda ćemo znati koliki će taj rast točno biti, kazao je Mrsić.


  • Autor: Dr. K.
  • Photo: Pixsell
  • Datum: ponedjeljak, 16. siječnja 2012. u 19:50
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Poruka ministra Bauka: Bolje da su ploče neoštećene jer će ih biti lakše postaviti

Kazao je kako su ploče na oba pisma (latiničnom i ćiriličnom) u skladu sa zakonom i bit će ponovno postavljene.

Hrvatska Razbijena i posljednja ćirilična ploča u Vukovaru! Evo tko je hrabra žena koja je stavila točku na -i-

Ploča na vukovarskoj policijskoj postaji jutros je već bila oštećena nakon čega su je zamijenili, a oko 19 sati jedna je žena i tu novu ploču uspjela razbiti.

Hrvatska Josipović: Podržavam borbu protiv IS-a, ali Hrvatska neće sudjelovati u njoj

"Mi kao što sam rekao ne sudjelujemo i nećemo vojno sudjelovati, ali podržavamo i tu smo u političkom smislu", kazao je Josipović

Hrvatska Referendum o izbornom sustavu - što se točno traži?

Stvar je zapravo vrlo jednostavna: ako ste zadovoljni ovakvim "narodnim zastupnicima" i političkom scenom - nemojte potpisati. Ako niste, potpišite.

Izdvojeno
Najčitanije