Sakrij oglas
 Veličina slova CURRICULUM VITAE

Životopis ministra znanosti Željka Jovanovića

  • Autor: hina
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

Željko Jovanović novi je ministar znanosti, obrazovanja i športa, završio je dva fakulteta, kao liječnik sudjelovao je u Domovinskom ratu, a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je SDP-ov zastupnik i predsjednik Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe Nacionalnoga programa suzbijanja korupcije.

Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

U šestom saborskom sazivu bio je SDP-ov zastupnik, predsjednik nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe nacionalnoga programa suzbijanja korupcije, član odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, odbora za predstavke i pritužbe i odbora za međuparlamentarnu suradnju, a bio je i zamjenik člana saborskog izaslanstva u zajedničkom parlamentarnom odboru RH i EU.

Još tijekom studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci bio je aktivan u studentskim organizacijama, a 1989. postao je sveučilišni prorektor-student. Diplomirao je 1990., a iste godine postao je član SDP-a te zastupnik u prvom sazivu Hrvatskoga sabora od 30. svibnja 1990. do isteka mandata 1992.

U Domovinskome ratu sudjelovao je kao liječnik od 1993. do 1994. Radi potreba ambulante 133. brigade HV-a u Otočcu mobiliziran je ponovno od 4. studenoga 1994. do 15. siječnja 1995., a kao liječnik riječke Ustanove za hitnu pomoć aktivno je sudjelovao u izvlačenju ranjenika iz bolnice u Gospiću za vrijeme "Oluje", nakon čega se zaposlio u timu hitne pomoći.

Od 1997. više je godina radio kao stručnjak na vodećim mjestima u različitim farmaceutskim tvrtkama.

Od 1993. član je riječkoga Gradskoga vijeća, a sada obnaša dužnost zamjenika riječkoga gradonačelnika.

Govori engleski jezik, a hobiji su mu rukomet, glazba i film.


  • Autor: hina
  • Photo: Vlada Republike Hrvatske
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Pakt Pusićke i Todorića: 'Hrvatska 2015. postaje balkanska krčma, lider nove Jugoslavije bit će Srbija'

Zapadni Balkan termin je koji se sve češće rabi, a kojim je, prema riječima naših sugovornika tek paravan za stvaranje nove Jugoslavije. Da je ovaj pojam, ali i formiranje istoga značajan hrvatskim po

Hrvatska Je li Bandić bliži Remetincu ili Pantovčaku?!

Bandić, lukavi lisac iz Pogane Vlake svjestan je da mu život i politička karijera vise o niti narednih izbora, prije svega onih predsjedničkih, jer bi mu oni parlamentarni mogli odveć prekasno stići.

Hrvatska HSP Osijek: Nedopustivo: Za gay paradu kao simbole koriste braniteljske svetinje

Iz HSP Osijek su ljuti jer kako kažu: Dok Osječani kopaju po kantama, gradonačelnik plaća nepotrebnu gay paradu

Hrvatska Nevjerojatan slučaj u Zaboku: 'U lijesu je bila kriva žena u maminoj odjeći' (VIDEO)

"Da su mi dali, možda se ovo ne bi dogodilo. Rekli su da je u plahti, zavezana... kaj ja znam. Danas otvorimo lijes, ženica stara... To nije moja mama! Kaj da smo pokopali krivu ženu, pa tak mogu zami

Izdvojeno
Najčitanije