Sakrij oglas
 Veličina slova CURRICULUM VITAE

Životopis ministra znanosti Željka Jovanovića

  • Autor: hina
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

Željko Jovanović novi je ministar znanosti, obrazovanja i športa, završio je dva fakulteta, kao liječnik sudjelovao je u Domovinskom ratu, a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je SDP-ov zastupnik i predsjednik Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe Nacionalnoga programa suzbijanja korupcije.

Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

U šestom saborskom sazivu bio je SDP-ov zastupnik, predsjednik nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe nacionalnoga programa suzbijanja korupcije, član odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, odbora za predstavke i pritužbe i odbora za međuparlamentarnu suradnju, a bio je i zamjenik člana saborskog izaslanstva u zajedničkom parlamentarnom odboru RH i EU.

Još tijekom studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci bio je aktivan u studentskim organizacijama, a 1989. postao je sveučilišni prorektor-student. Diplomirao je 1990., a iste godine postao je član SDP-a te zastupnik u prvom sazivu Hrvatskoga sabora od 30. svibnja 1990. do isteka mandata 1992.

U Domovinskome ratu sudjelovao je kao liječnik od 1993. do 1994. Radi potreba ambulante 133. brigade HV-a u Otočcu mobiliziran je ponovno od 4. studenoga 1994. do 15. siječnja 1995., a kao liječnik riječke Ustanove za hitnu pomoć aktivno je sudjelovao u izvlačenju ranjenika iz bolnice u Gospiću za vrijeme "Oluje", nakon čega se zaposlio u timu hitne pomoći.

Od 1997. više je godina radio kao stručnjak na vodećim mjestima u različitim farmaceutskim tvrtkama.

Od 1993. član je riječkoga Gradskoga vijeća, a sada obnaša dužnost zamjenika riječkoga gradonačelnika.

Govori engleski jezik, a hobiji su mu rukomet, glazba i film.


  • Autor: hina
  • Photo: Vlada Republike Hrvatske
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska KAKO SU MILANOVIĆ I OSTOJIĆ PRIPREMILI AKCIJU 'AGRAM': Svjedok pokajnik je ....

Izabrano je vrijeme uoči donošenja proračuna, jer ne postoji drugi zakonski način da se Bandića sruši i uništi! Dan poslije svi se pitaju: Je li to kraj i tko je slijedeći? Hoće li se netko konačno sj

Hrvatska Po gasu do 237 km/h: Policija kod Babine Grede zaustavila Turčina koji je jurio autocestom

Naplaćena mu je novčana kazna od dvije tisuće kuna i izrečena mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Hrvatska Čačić u ime reformista: Busanje u prsa i 'Ne damo naše autoceste' je glupo! (FOTO)

- Iznijeli smo jasne stavove, otvoreni za sve glasove, pa i s Bandićevim glasačima - zaključio je Čačić.

Hrvatska Pad zagrebačkog 'Batmana' i najveće kriminalne hobotnice u Hrvatskoj!

Sad se sjetite da je Badićev kadar sisao iz gradskog prooračuna koji godišnje iznosi oko 15 milijardu kuna. Za njega i njegove uhljebe je i Ivo Sanader sitna riba. To je sve trajalo duže 13 godina. Za

Izdvojeno
Najčitanije