Sakrij oglas
 Veličina slova CURRICULUM VITAE

Životopis ministra znanosti Željka Jovanovića

  • Autor: hina
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

Željko Jovanović novi je ministar znanosti, obrazovanja i športa, završio je dva fakulteta, kao liječnik sudjelovao je u Domovinskom ratu, a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je SDP-ov zastupnik i predsjednik Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe Nacionalnoga programa suzbijanja korupcije.

Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

U šestom saborskom sazivu bio je SDP-ov zastupnik, predsjednik nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe nacionalnoga programa suzbijanja korupcije, član odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, odbora za predstavke i pritužbe i odbora za međuparlamentarnu suradnju, a bio je i zamjenik člana saborskog izaslanstva u zajedničkom parlamentarnom odboru RH i EU.

Još tijekom studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci bio je aktivan u studentskim organizacijama, a 1989. postao je sveučilišni prorektor-student. Diplomirao je 1990., a iste godine postao je član SDP-a te zastupnik u prvom sazivu Hrvatskoga sabora od 30. svibnja 1990. do isteka mandata 1992.

U Domovinskome ratu sudjelovao je kao liječnik od 1993. do 1994. Radi potreba ambulante 133. brigade HV-a u Otočcu mobiliziran je ponovno od 4. studenoga 1994. do 15. siječnja 1995., a kao liječnik riječke Ustanove za hitnu pomoć aktivno je sudjelovao u izvlačenju ranjenika iz bolnice u Gospiću za vrijeme "Oluje", nakon čega se zaposlio u timu hitne pomoći.

Od 1997. više je godina radio kao stručnjak na vodećim mjestima u različitim farmaceutskim tvrtkama.

Od 1993. član je riječkoga Gradskoga vijeća, a sada obnaša dužnost zamjenika riječkoga gradonačelnika.

Govori engleski jezik, a hobiji su mu rukomet, glazba i film.


  • Autor: hina
  • Photo: Vlada Republike Hrvatske
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Holy iz stranke izbacila 2000 neaktivnih članova!

Na unutarstranačkim izborima stranke pravo glasa imao je 1481 član, 1266 glasača je odabralo elektronički način glasovanja, a 215 članova dopisno glasovanje. Ukupno je glasovalo 63 posto birača.

Hrvatska ONI RADE: Umjesto na groblju, vjernici će svoje vrijeme provesti na blagajnama!

Jedina svijetla točka u ovoj tragediji su trgovački centri čija će vrata biti zatvorena na blagdan Svih Svetih.

Hrvatska SLUČAJ AGRAM: Bandić ostaje, Pripuz, Laco i Markus izlaze!

Sudac istrage prihvatio je Pripozovu ponudu od milijun eura jamčevine, dok se Miro Laco i Ivan Makus dali su polog od 100 tisuća kuna kako bi se branili sa slobode. Bandić mora ostati u istražnom zatv

Hrvatska NIKAD VIĐENE FOTOGRAFIJE BANDIĆEVA STANA: Pogledajte u kakvom je luksuzu živio 'čovjek iz naroda'!

Kada se pogledaju fotografije koje do sada nisu objavljene u hrvatskim medijima, postaje jasno zbog čega je zagrebački gradonačelnik godinama tako uporno skrivao unutarnje uređenje svoga stana od očij

Izdvojeno
Najčitanije