Sakrij oglas
 Veličina slova CURRICULUM VITAE

Životopis ministra znanosti Željka Jovanovića

  • Autor: hina
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

Željko Jovanović novi je ministar znanosti, obrazovanja i športa, završio je dva fakulteta, kao liječnik sudjelovao je u Domovinskom ratu, a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je SDP-ov zastupnik i predsjednik Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe Nacionalnoga programa suzbijanja korupcije.

Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

U šestom saborskom sazivu bio je SDP-ov zastupnik, predsjednik nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe nacionalnoga programa suzbijanja korupcije, član odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, odbora za predstavke i pritužbe i odbora za međuparlamentarnu suradnju, a bio je i zamjenik člana saborskog izaslanstva u zajedničkom parlamentarnom odboru RH i EU.

Još tijekom studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci bio je aktivan u studentskim organizacijama, a 1989. postao je sveučilišni prorektor-student. Diplomirao je 1990., a iste godine postao je član SDP-a te zastupnik u prvom sazivu Hrvatskoga sabora od 30. svibnja 1990. do isteka mandata 1992.

U Domovinskome ratu sudjelovao je kao liječnik od 1993. do 1994. Radi potreba ambulante 133. brigade HV-a u Otočcu mobiliziran je ponovno od 4. studenoga 1994. do 15. siječnja 1995., a kao liječnik riječke Ustanove za hitnu pomoć aktivno je sudjelovao u izvlačenju ranjenika iz bolnice u Gospiću za vrijeme "Oluje", nakon čega se zaposlio u timu hitne pomoći.

Od 1997. više je godina radio kao stručnjak na vodećim mjestima u različitim farmaceutskim tvrtkama.

Od 1993. član je riječkoga Gradskoga vijeća, a sada obnaša dužnost zamjenika riječkoga gradonačelnika.

Govori engleski jezik, a hobiji su mu rukomet, glazba i film.


  • Autor: hina
  • Photo: Vlada Republike Hrvatske
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska Nakon 23 godine HDZ izgubio izbore: 'Ovo je prva bitka, sljedeća je rušenje gradonačelnika!'

Zanimljivo je da će prvi put sve liste koje su se natjecale ući u novi saziv vrgoračkoga Gradskog vijeća.

Hrvatska Zašto bi za HDZ bilo dobro da Kolinda izgubi izbore?!

Kolindin poraz na predsjedničkim izborima, ma koliko to apsurdno zvučalo, dobro bi došao stranci da se proventilira i očisti ostataka koruptivnih elemenata, što sve više shvaćaju i u samom stranačkom

Hrvatska TAJNI POPIS: Ovo su poznati SDP-ovci koji u strogoj tajnosti rade Milanoviću 'o glavi'

Slavko Linić najavio je ozbiljan politički obračun s premijerom Milanovićem, govoreći o svojem ostanku u politici.

Hrvatska Stroga profesorica Josipović ruši studente, druži se s Bagom i bira poklone: Čime se bave partneri ostalih predsjedničkih kandidata?

Životni, ali i bračni partneri predsjedničkih kandidata čini se žive u sjeni, ali nekima od njih to i odgovara.

Izdvojeno
Najčitanije