Sakrij oglas
 Veličina slova CURRICULUM VITAE

Životopis ministra znanosti Željka Jovanovića

  • Autor: hina
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

Željko Jovanović novi je ministar znanosti, obrazovanja i športa, završio je dva fakulteta, kao liječnik sudjelovao je u Domovinskom ratu, a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je SDP-ov zastupnik i predsjednik Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe Nacionalnoga programa suzbijanja korupcije.

Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

U šestom saborskom sazivu bio je SDP-ov zastupnik, predsjednik nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe nacionalnoga programa suzbijanja korupcije, član odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, odbora za predstavke i pritužbe i odbora za međuparlamentarnu suradnju, a bio je i zamjenik člana saborskog izaslanstva u zajedničkom parlamentarnom odboru RH i EU.

Još tijekom studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci bio je aktivan u studentskim organizacijama, a 1989. postao je sveučilišni prorektor-student. Diplomirao je 1990., a iste godine postao je član SDP-a te zastupnik u prvom sazivu Hrvatskoga sabora od 30. svibnja 1990. do isteka mandata 1992.

U Domovinskome ratu sudjelovao je kao liječnik od 1993. do 1994. Radi potreba ambulante 133. brigade HV-a u Otočcu mobiliziran je ponovno od 4. studenoga 1994. do 15. siječnja 1995., a kao liječnik riječke Ustanove za hitnu pomoć aktivno je sudjelovao u izvlačenju ranjenika iz bolnice u Gospiću za vrijeme "Oluje", nakon čega se zaposlio u timu hitne pomoći.

Od 1997. više je godina radio kao stručnjak na vodećim mjestima u različitim farmaceutskim tvrtkama.

Od 1993. član je riječkoga Gradskoga vijeća, a sada obnaša dužnost zamjenika riječkoga gradonačelnika.

Govori engleski jezik, a hobiji su mu rukomet, glazba i film.


  • Autor: hina
  • Photo: Vlada Republike Hrvatske
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska 'ŠKORPION' KOJEG HRVATI VOLE: Ubijao po Slavoniji, 'popularnost' stekao ubijanjem šestorice mladih Bošnjaka, a hrvatski sud ga – puštao na slobodu... (VIDEO)

O kakvom se čovjeku radi govori i podatak da je u katoličkoj crkvi u okupiranom Berku otvorio diskoteku, a sakristiju je preuredio u toalet.

Hrvatska BBC ocijenio stanje u Hrvatskoj: 'Kriza je tolika da i najtrezveniji Hrvati žele potegnuti rakiju!'

Analitičari su u zadnjih mjesec dana često spominjali mogućnost da Bruxelles i Međunarodni monetarni fond (MMF) Hrvatskoj ponude program pomoći za gospodarstvo, no to će ovisiti o tome hoće li Hrvatsk

Hrvatska Opačić o Borisu Špremu: 'Ljudi njegova kova nedostaju hrvatskoj politici' (FOTO)

''Riječ je o jednom vrlo umjerenom političaru koji je uvijek imao razumna rješenja. Prije svega moram reći da je bio dobar čovjek'', rekao je Josipović.

Hrvatska Istina o Zoranu Pusiću, Teršelički, Sarnavki i Sandri Benčić: Evo tko ih financira!

Primjera radi, u 2013. godini na račun Centra za mirovne studije sjelo je 393.250,00 kuna. Također B.a.B.e., su na račun prošle godine dobili 389.000,00 kuna. Documenta-centar za suočavanje s prošlošć

Izdvojeno
Najčitanije