Sakrij oglas
 Velièina slova CURRICULUM VITAE

Životopis ministra znanosti Željka Jovanovića

  • Autor: hina
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

Željko Jovanović novi je ministar znanosti, obrazovanja i športa, završio je dva fakulteta, kao liječnik sudjelovao je u Domovinskom ratu, a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je SDP-ov zastupnik i predsjednik Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe Nacionalnoga programa suzbijanja korupcije.

Rođen je 26. studenoga 1965. u Rijeci gdje je završio Medicinski i Ekonomski fakultet, a u rodnome gradu stekao je i specijalistički magisterij iz područja marketinga menadžmenta te doktorat iz interne medicine.

U šestom saborskom sazivu bio je SDP-ov zastupnik, predsjednik nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe nacionalnoga programa suzbijanja korupcije, član odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, odbora za predstavke i pritužbe i odbora za međuparlamentarnu suradnju, a bio je i zamjenik člana saborskog izaslanstva u zajedničkom parlamentarnom odboru RH i EU.

Još tijekom studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci bio je aktivan u studentskim organizacijama, a 1989. postao je sveučilišni prorektor-student. Diplomirao je 1990., a iste godine postao je član SDP-a te zastupnik u prvom sazivu Hrvatskoga sabora od 30. svibnja 1990. do isteka mandata 1992.

U Domovinskome ratu sudjelovao je kao liječnik od 1993. do 1994. Radi potreba ambulante 133. brigade HV-a u Otočcu mobiliziran je ponovno od 4. studenoga 1994. do 15. siječnja 1995., a kao liječnik riječke Ustanove za hitnu pomoć aktivno je sudjelovao u izvlačenju ranjenika iz bolnice u Gospiću za vrijeme "Oluje", nakon čega se zaposlio u timu hitne pomoći.

Od 1997. više je godina radio kao stručnjak na vodećim mjestima u različitim farmaceutskim tvrtkama.

Od 1993. član je riječkoga Gradskoga vijeća, a sada obnaša dužnost zamjenika riječkoga gradonačelnika.

Govori engleski jezik, a hobiji su mu rukomet, glazba i film.


  • Autor: hina
  • Photo: Vlada Republike Hrvatske
  • Datum: petak, 23. prosinca 2011. u 17:46
 

      
Zadnje vijesti
Hrvatska HRVATSKO SELO I SLUŽBENO JE MRTVO: Ubio ga je ministar Jakovina pretvarajući svoj resor u sodomu i gomoru prepunu afera!

Ministar Jakovina, daleko od očiju javnosti oko sebe je nagomilao mnoštvo afera. No, za to u predizbornoj godini očito nitko ne mari.

Hrvatska HRABRO PRIZNANJE: Ja sam dodao 'Za dom spremni' na spomenik HOS-u!

Vijećnik Hrvatske čiste stranke prava u splitskom gradskom vijeću Luka Podrug oglasio se tim povodom i stao pred javnost i priznao kako on stoji iza tog čina.

Hrvatska Milanović do proljeća planira uhititi Brkića, a do ljeta Karamarka!?

Priča da se Milanović hvali kako će do ljeta uhititi svoje političke protivnike i čelnike glavne oporbene stranke, Karamarka i Brkića i to u izbornoj godini kada je sve izvjesnije da će upravo ta stra

Hrvatska PRIJETNJE KAPOVIĆU: Tako ti Alaha, dovest ćemo te do prosjačkog štapa!

Pretpostavlja se kako iza ovih stihova stoje članovi udruge "Vir bez podjela".

Izdvojeno
Najčitanije