Grgur Zucko/PIXSELL

25. godišnjica stradanja u Vukovaru i Škabrnji: Program tjedna sjećanja

Autor: dnevno.hr

Hrvatska udruga Benedikt u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju, kojim se obilježava 25. godišnjica stradanja u tim mjestima u Domovinskom ratu, organizira odlazak u Vukovar i sudjelovanje u Koloni sjećanja.

Hrvatska udruga Benedikt obilježit će 25. godišnjicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji, mjestima koja simboliziraju stradanje i otpor Hrvatske u Domovinskom ratu, organizacijom kulturno-društvene manifestacije „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“ koja će se održati od 14. do 20. studenog 2016. godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović.

tjedan-sjecanja-hrvatska-udruga-benedikt

PROGRAM:

15. studenog 2016., utorak

19 sati / Split, Dominikanski samostan / predstavljanje knjige „Nebeski ratnici – uspomene hrvatskoga pilota“ i prikazivanje dokumentarnog filma o Zrakoplovnom vodu Osijek (sudjeluju: dr. sc. Ante Nazor, Vladimir Rajtar, Josip Hrgović, Vladimir Brnardić)

19 sati / Imotski, Pučko otvoreno učilište / prikazivanje dokumentarnog filma „Ovčara – neispričana priča“

16. studenog 2016., srijeda

18 sati / Split, Dominikanski samostan / predavanje „Da se ne zaboravi: srpski zarobljenički logori u Domovinskom ratu“ (predavač: Radoslav Zaradić)

19 sati / Split, Dominikanski samostan / predstavljanje knjige „Vukovarska bolnica 1991. – početnica čovječnosti“ (sudjeluju: prof. dr. sc. Matko Marušić, doc. dr. sc. Marko Jukić, Margita Vučetić)

19 sati / Omiš, Narodna knjižnica / predstavljanje zbirke pjesama „Vukovar istini pripada“ (sudjeluju: Branka Mlinar, dr. sc. fra Stipe Nimac, Vide Popović, Svjetlana Buljević)

20 sati / Omiš, hotel „Plaža“ / prikazivanje dokumentarnog filma „Ovčara – neispričana priča“

17. studenog 2016., četvrtak

18 sati / Split, Dominikanski samostan / svjedočanstva o događajima u Škabrnji tijekom Domovinskog rata

19 sati / Split, Dominikanski samostan / prikazivanje filma „Pridraga – ratna sjećanja“

23.30 sati / Split, kolodvor u Sukoišanskoj ulici / polazak za Vukovar

18. studenog 2016., petak

Vukovar – sudjelovanje u Koloni sjećanja; obilazak Osijeka

19. studenog 2016., subota

Vukovar – posjet Opće bolnice, Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata i Spomen doma Ovčara; obilazak Iloka

20. studenog 2016., nedjelja

17.30 sati / Split, samostan Školskih sestri franjevki na Lovretu / sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu

19 sati / Split, Centralno bogoslovno sjemenište / Večer domoljubne poezije

Detaljnije najave događanja u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju možete pratiti na www.hu-benedikt.hr.

Odlazak u Vukovar

Hrvatska udruga Benedikt u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju, kojim se obilježava 25. godišnjica stradanja u tim mjestima u Domovinskom ratu, organizira odlazak u Vukovar i sudjelovanje u Koloni sjećanja. Za Vukovar se polazi 17. studenog 2016., četvrtak, u 23.30 sati s kolodvora u Sukoišanskoj ulici u Splitu, a povratak se planira 19. studenog, subota, u kasnijim večernjim satima. Uz sudjelovanje u Koloni sjećanja u Vukovaru se planira posjetiti Opću bolnicu Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara i druge znamenitosti grada. Osim Vukovara posjetit ćemo i druga mjesta u tom dijelu naše domovine (Osijek, Valpovo, Ilok). Svi zainteresirani mogu saznati više informacija o ovom odlasku u Vukovar na broj 098 906 0198 ili putem e-maila na adresu [email protected] Prijave za odlazak u Vukovar traju do 11. studenog 2016.

Autor: dnevno.hr