Screenshot

Slovački ministar unutarnjih poslova podnio ostavku nakon ubojstva novinara

Autor: Hina

Kuciak je istraživao slučajeve političke korupcije i navodnu umiješanost talijanske mafije u projekte financirane sredstvima EU-a u Slovačkoj

Slovački ministar unutarnjih poslova Robert Kalinak objavio je u ponedjeljak da podnosi ostavku na dužnost na zahtjev oporbe, stranke u koalicijskoj vladi i prosvjednika, nakon ubojstva novinara Jana Kuciaka u veljači.

“Podnosim ostavku na dužnost ministra unutarnjih poslova i potpredsjednika vlade”, rekao je Kalinak čija bi odluka mogla omogućiti koalicijskoj vladi Roberta Fica da preživi.

Dvadesetsedmogodišnji novinar Jan Kuciak i njegova zaručnica Martina Kusnirova pronađeni su mrtvi u njihovu domu u ponedjeljak navečer. Kuciak je istraživao slučajeve političke korupcije i navodnu umiješanost talijanske mafije u projekte financirane sredstvima EU-a u Slovačkoj.

Jedan od muškaraca imenovanih u Kuciakovu izvješću objavljenom nakon njegove smrti bio je povezan s ljudima koji su radili za ured premijera Roberta Fica.

U petak navečer deseci tisuća ljudi okupili su se u Bratislavi i u drugim slovačkim gradovima u spomen ubijenima.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.