Max Pixel

KAOS U LACTALISU: Zbog salmonele povukli mlijeko za dojenčad, stotine roditelja podignulo tužbe!

Autor: Hina

Besnier je obećao odštetu obiteljima, istaknuvši da će biti provedena detaljna istraga

Direktor Lactalisa Emmanuel Besnier u nedjelju je izvijestio da je iz 83 zemlje povučeno više od 12 milijuna kutija mlijeka u prahu za dojenčad nakon što je  u tvornici otkrivena salmonela.

Proizvodi se u svijetu prodaju kao brandovi Milumel, Picot i Celi, a obuhvaćaju zemlje u koje se izvoze, od Velike Britanije preko Kine do Pakistana i Sudana.

“Iz prodaje smo povukli 12 milijuna kutija mlijeka u prahu, no u ovakvim situacijama ne smijemo stati na tome. Distributeri više ne moraju sortirati proizvode i na taj način tražiti sporne kutije. One se moraju ukloniti sa svih polica”, rekao je Besnier, koji je razgovarao i s ministrom financija Brunom Le Maireom. Ministar je potvrdio da tvrtka mora povući sve mliječne proizvode proizvedene u tvornici u Craonu, mjestu na sjeverozapadu Francuske.

“Svrha ovako radikalnog poteza je sprečavanje u kašnjenju isporuke, sprečavanje problema pri sortiranju proizvoda, kao i rizik od ljudske pogreške”, rekao je Le Maire.

Dosad su protiv tvrtke tužbe podigle stotine roditelja djece koja su konzumirala Lactalisovo mlijeko u prahu

U Francuskoj je prijavljeno 35 slučajeva trovanja beba salmonelom. Još je jedan slučaj evidentiran u Španjolskoj, a u Grčkoj se čekaju nalazi o potencijalnoj zarazi dojenčeta. Udruge koje zastupaju žrtve smatraju da su vlasti neprecizno procijenile točan broj zaražene djece.

Besnier je obećao odštetu obiteljima, istaknuvši da će biti provedena detaljna istraga.




“Znamo da su tužbe uložene, svjesni smo toga. Kanimo u potpunosti surađivati sa žrtvama nemilog događaja”, kazao je Besnier.

Iz tvrtke kažu kako pretpostavljaju da je izvor zaraze pogon za sušenje mlijeka u prahu u tvrtki u Craonu, koji je mogao biti kontaminiran tijekom obnove.

Francuski ministar poljoprivrede je izjavio da će distribucija svih proizvoda iz tvornice biti zabranjena do potpunog završetka istrage.




Simptomi infekcije salmonelom su, među ostalim grčevi u trbuhu, dijareja, povraćanje i groznica. Većina ljudi oporavi se bez liječenja.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.