Epa

BILD IH ‘ZEZNUO’: Njemački SDP-e morao priznati kako pas neće moći glasati

Autor: Hina

Svi članovi stranke imaju pravo glasa i svoje glasove o koalicijskom sporazumu mogu poslati poštom od danas do 2. ožujka

Njemački socijaldemokrati (SPD) bili su u utorak prisiljeni izjaviti da psu Limi, trogodišnjoj ženki, neće biti dopušteno glasovati s članovima stranke o koalicijskom sporazumu s konzervativcima Angele Merkel, usprkos tome što se ona pridružila stranci.

Dnevnik Bild objavio je u utorak fotografiju smeđe-bijelog psa s crvenim šalom oko vrata, što je boja SPD-a, pod naslovom: “Ovaj pas može glasovati o velikoj koaliciji”.

Bild je izvijestio kako je Lima dobila člansku iskaznicu stranke nakon što su novine u njezino ime poslale zahtjev za članstvom 6. veljače. U osobnim podacima je navedeno da je ženskog spola, nezaposlena i da ima 21 godinu – kada su tri pseće preračunate u ljudske.

“Tu nije riječ o psu Limi nego o tome kako smo mi u Bildu dokazali kako se lako može falsificirati glas članova SPD-a”, napisao je glasnogovornik Bilda u izjavi poslanoj emailom. “Ljudi koji žele manipulirati glasovanjem o velikoj koaliciji… mogu učiniti isto”.

Svi članovi stranke imaju pravo glasa i svoje glasove o koalicijskom sporazumu mogu poslati poštom od danas do 2. ožujka.

Ako članovi SPD-a odbace taj sporazum, SPD neće moći dijeliti vlast s konzervativcima i onda bi mogli uslijediti ili novi izbori ili manjinska vlada.

Andrea Nahles, za koju se očekuje da će biti izabrana za čelnicu SPD-a u travnju, bila je prisiljena odgovoriti na pitanje Bilda o tome je li moguća manipulacija glasovima.




“Pas ne može glasovati”, kazala je ona dodajući da će stranka razmotriti pravne korake ako je počinjena prijevara vezano za identitet člana stranke.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.