EPA

Agenti protuterorističkog odjela pronašli eksploziv u supermarketu

Autor: Hina

Broj osoba ubijenih u nizu džihadističkih napada koji zahvaćaju Francusku tim se napadom popeo na 245 od početka 2015

Agenti protuterorističkog odjela pronašli su eksploziv kućne izrade i oružje u supermarketu na jugu Francuske gdje se u petak odigrala talačka drama koja je završila smrću četiriju osoba, kazali su pravosudni izvori u subotu.

Osim bomba agenti su pronašli i vatreno oružje kalibra 7.65 te lovački nož, prenosi agencija dpa pozivajući se na sudske izvore.

Otmičar, 25-godišnji Radouane Lakdim, ubijen je u petak navečer u supermarketu u jugozapadnom francuskom gradiću Trebesu nedaleko od Carcassonea pošto je ubio tri osobe i teško ranio policajca koji je poslije u bolnici podlegao ozljedama.

Istražitelji nastoje odrediti razloge djelovanja napadača i pronaći eventualne suučesnike Radouana Lakdima, Francuza marokanskog podrijetla, koji je sebe predstavio  kao “vojnika” Islamske države (IS) koja je ubrzo preuzela odgovornost za napad.

Broj osoba ubijenih u nizu džihadističkih napada koji zahvaćaju Francusku tim se napadom popeo na 245 od početka 2015.

Francuzi u subotu odaju počast Arnaudu Beltrameu, policijskom potpukovniku koji je podlegao ranama pošto se predao otmičaru u zamjenu za taoca, čime je zadivio domovinu jer se  “junački” “borio do kraja” premda je bio svjestan da njegov čin može završiti kobno.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.