Marko Prpic/PIXSELL

Deset zapovijedi za povratak izgubljenog HDZ-a hrvatskom narodu

Autor: Marko Ljubić

Predsjedničkim kandidatima HDZ-a i stranačkom članstvu predlažem ovaj program. Neka probaju za promjenu, umjesto da lutaju svijetom od Prnjavora preko Muenchena do Bruxellsa.

Pretpostavimo da hrvatski narod može slati poruke izgubljenoj djeci i sažmimo ih u deset zapovijedi. Izgledale bi otprilike ovako:

Prvo: Ja sam narod tvoj, narod hrvatski. Ja sam te predvođen sinovima svojim izveo iz mraka komunizma i Jugoslavije, dao ti prijestolje, slavu, učinio te simbolom hrvatske nacionalne slobode. Nemoj imati drugih naroda, nemoj tražiti drugih uporišta niti drugih vrednota izuzev ovih koje ja baštinim. Vrati k meni sve moje sinove i kćeri diljem svijeta, vrati ih u zakone moje i vrati im njihovo pravo odlučivati o volji i sudbini mojoj. Bez bilo kojega Hrvata u mome državnom poretku, niti si ti moj niti ja tvoj.

Drugo: Ja sam ljubomoran narod, dajem i uzimam. Dao sam ti slavu a ti si svoju budućnost potražio u onima koji su me progonili, varali, lagali, ocrnjivali i klanjao si im se. Ja sam narod tvoj i kažnjavam grijehe otaca onih koji me mrze i progone i nakon što sam im toliko puta oprostio, kao devedesetih godina. Kažnjavam do trećega koljenja, pa nikada nemoj smetnuti to s uma svoga. Iskazujem svoje izborno milosrđe samo onima koji se pokaju i koji mi dokažu da su na putu mome. Nemoj imati snove ili iluzije o prirodi dojučerašnjih gospodara i njihovih slugu koji se danas zovu antife, jer o glavi mi rade.

Treće: Ne uzimaj uzalud moga imena, ne kiti se hrvatskim znakovljem ako nisi spreman za to učiniti žrtvu i trpjeti. Ne izgovaraj uzalud ni imena mojih najboljih sinova od davnih kraljeva i kneževa, preko Starčevića do Tuđmana, ako nisi spreman dati sve što imaš kao zalog za pravo na korištenje tih velikih imena.

Četvrto: Najmanje jednom svakoga tjedana, na dan moj, budi Hrvat i veličaj moje simbole. Sjeti se svojih narodnih svetkovina, pogotov onih koje nisam ja, hrvatski narod, smio slaviti u slobodi, u zraku, na zemlji, na moru i na nebu. Sjeti se svojih otaca i djedova, svojih majki i sestara koje nisi smio počastiti molitvom i svijetlom svijeće i pohoditi im grobove rasute po svijetu velikom. I nemoj dopustiti da ti nametnute laži i krivotvorine smetnu tu obavezu s uma. Vrati mi moje pravo i dostojanstvo, slavi moje dane i svetkovine i na te dane nemoj ništa raditi izuzev zahvaljivati što si Hrvat i pripadnik svoga naroda. U to ime od Zagreba grada moga, svih gradova i sela hrvatskih sačini hramove u kojima će se iskazivati počast meni, bilo od mojih pripadnika, bilo od naših prijatelja i gostiju. Iz tih hramova prognaj ime zlotvora i sašeži u prah njihov znamen i njihove nositelje. Neka se u mojim hramovima ljudi mole slobodno kako žele i znaju, za sebe i u čast meni, hrvatskom narodu. A ostalim danima stvaraj, budi pošten i marljiv čovjek, jer u svijetu u kojem postojim ja, tvoj hrvatski narod, stvaraj kao čovjek a upravljaj mojim imenom i imovinom kao – Hrvat. Kaznit ću te žestoko do trećega koljena postaneš li profesionalni Hrvat i budeš li priskrbio sebi, slugi svome, djeci svojoj i rodbini svojoj bogatstvo koje ti ne pripada, u moje ime. Dobro pazi što radiš.

Peto: Poštuj majku svoju Hrvatsku i oca svoga – hrvatski narod, kako bi mogao poštovati ostale narode i njihovo ime, te da imadneš dug i sretan život na svojoj zemlji i da te slijede pokoljenja naroda tvoga. Ja, narod tvoj, od tebe to zahtijevam.

Šesto: Ne ubij u moje ime, ne zaboravljaj u moje ime, jer jedini ja, tvoj narod, imam pravo na oprost i zaborav. Mnogi su umrli u moje ime, ne izgovaraj imena njihovoga kako bi varao, lagao i potčinio mene, svoj narod – tuđim interesima i bogovima. Ubiti samo ja mogu i hoću svakoga tko se ne pokaje i nije spreman štovati mene i moju zemlju koju mi je Bog dao.




Sedmo: Ne varaj me s lažnim ljepoticama svijeta kojega ne poznaješ. Nemoj da te zanese umjetna ljepotica s dugim nogama i bez gaćica iz Srbije jer je opasna i nikada joj do sada nisi mogao vjerovati. Nemoj da ti iz Bruxellsa ili Londona, Berlina ili Washingtona dođe lijepo žensko ili ne daj Bože lijep gay, da ti zavrti glavom i nametne svoje vrednote. To je preljub, a to ja, narod tvoj, nikada nisam podnosio niti opraštao. Sa mnom u brak ne ulazi, ako će ti umjesto Hrvatske tuđa slika o kojoj ne znaš ništa biti priležnica i vodilja u životu.

Osmo: Ne ukradi tuđega i ne otuđi moga. Nikada od svoga postanka, ja, tvoj narod, nisam želio tuđe, niti sam dao blagoslov ikome da mi da prinese kao žrtvu nešto tuđe. Oduvijek sam branio i štitio sovje, tako i od tebe očekujem. Kako ne smiješ posegnuti za tuđim, nedaj Bože da dopustiš tuđinu upravljanje mojim i svojim, ako pripadaš meni, hrvatskom narodu. Moje vrijednosti su prisega svima vama koji se pozivate na moje ime. Ne zataji, ne ukradi te vrijednosti i ne prinesi ih tuđinu nikada. Jedino tako možeš poštovati vrijednosti drugih naroda.

Deveto: Ne svjedoči lažno ni u mome interesu ni po mojoj volji, jer laž nikada nije bila moja volja. Ne laži na druge, ali ne daj da drugi lažu na mene, tvoj narod, nikada ni u kojoj prigodi na putevima kojima hodiš. Niti smiješ ikada dopustiti da laži tuđina i onih koji su mene, tvoj narod progonili, bude tvoja riječ, tvoja misao vodilja niti tvoj životni put. S lažima kompromisa nema, niti s onima koji ih iznose.




Deseto: Ne poželi ni žene, ni kuće, ni vrta, ni mora, ni sluge, ni gospodara tuđega. Ne dopusti da u mojoj kući, kući tvoga hrvatskoga naroda itko tko me voli i tko me poštuje bude neželjen, niti mi donesi ono što nije moje. O tome što ćeš mi darovati ili prinijeti kao žrtvu – uvijek me pitaj. Ako ne znaš kako, pitaj moje umne sinove i kćeri, a ako ni to nije dovoljno – imaš referendum, pitaj mene. Ja ću ti reći što ti je činiti.

Predsjedničkim kandidatima HDZ-a i stranačkom članstvu predlažem ovaj program. Neka probaju za promjenu, umjesto da lutaju svijetom od Prnjavora preko Muenchena do Bruxellsa. Možda ovako dođu do – Zagreba. Ili, neka naprave zlatno tele da se zna.

Autor:Marko Ljubić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.