OVI su zastupnici glasali PROTIV usvajanja Istanbulske konvencije

Autor: MiMi

Istanbulska konvencija usvojena je u Hrvatskom saboru sa 110 glasova za, 30 protiv i dva suzdržana. Baš kao što su i najavili, članovi vladajuće koalicije glasovali su po savjesti pa je čak 14 zastupnika HDZ-a glasovalo protiv usvajanja Istanbulske konvencije.

HDZ-ovi Milijan Brkić, Ante Babić, Stevo Culej, Ivan Ćelić, Marija Jelkovac, Antun Kliman, Miro Kovač, Tomislav Lipoščak, Davor Lončar, Franjo Lucić, Davor Ivo Stier, Ivan Šipić, Petar Škorić i Miroslav Tuđman glasovali su protiv usvajanja konvencije.

Protiv konvencije bila je i polovica članova MOST-a. Nikola Grmoja, Miro Bulj, Sonja Čikotić, Slaven Dobrović, Tomislav Panenić, Božo Petrov i Marko Sladoljev izjasnili su se protiv.

Protiv Istanbulske bili su i Neovisni za Hrvatsku – Bruna Esih, Željko Glasnović i Zlatko Hasanbegović.

Zastupnik Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića Kazimir Varda također je glasao protiv.

Branko Hrg i Goran Dodig iz HDS-a glasali su protiv Istanbulske, kao i nezavisni zastupnik Ivica Mišić te HRASTOV Hrvoje Zekanović te Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku).

Suzdržan je bio HDZ-ov Ivan Šuker te nekadašnji zastupnik Živog zida, danas neovisni Marin Škibola.




Zanimljivo, tri žene glasovale su protiv konvencije koja štiti žene. HDZ-ova Marija Jelkovac, Sonja Čikotić (MOST) te Bruna Esih iz Neovisnih za Hrvatsku.

Autor:MiMi
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.