DIJASPORA VEĆ NA NOGAMA: ‘Istanbulska konvencija je sramota i nasilje!’

Autor: dnevno.hr

Australci hrvatskog porijekla, hrvatska dijaspora u Australiji reagirala je na sličan način kao i svi domoljubi u Hrvatskoj. Spontano su se okupili i odlučili reći: sada je dosta! Istanbulska konvencija je sramota i nasilje koje ne želimo gledati, slušati i trpjeti.

U Sydneyju je u nedjelju nakon glavne svete mise u najvećoj od tri Hrvatske katoličke župe, u župi Sv. Nikole Tavelića u St. Johns Parku masovno potpisivana peticija protiv Istanbulske konvencije. U kratkom popratnom tekstu koji su prisutni potpisivali objavljeno je i pismo sisačkog biskupa Vlade Košića, jedinog hrvatskog biskupa koji je otvoreno rekao tko su današnji političari u Hrvatskoj i tko je Plenković koji je trenutačni hrvatski premijer – bijedni briselski sluge i potrkala.

Peticija se nastavlja potpisivati cijeli ovaj tjedan, a po vijestima koje smo čuli slično se sprema i u drugim australskim gradovima u kojima žive Hrvati. Ugledni australski poduzetnik Marko Franović za Tjednik australskih Hrvata komentirao je nasilno podmetanje Istanbulske konvencije koju provodi Plenković i njegov HDZ i rekao:

-Opet su postali janjičari!

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.