Foto: flickr

Deutsche Bank mijenja čelnog čovjeka za Sjevernu Ameriku

Autor: V.P.

U siječnju je Deutsche Bank sa sjedištem u Frankfurtu objavila gubitak od 6,77 milijardi eura za 2015. godinu, što je bio njezin prvi godišnji gubitak od 2008. godine.

Predsjednik uprave Deutsche Banke AG za Sjevernu Ameriku Jacques Brand, napušta njemačkog financijskog giganta i odlazi u malu investicijsku banku PJT Partners Inc., prema priopćenju Deutsche Banke.

U priopćenju se navodi kako g. Brand ”traži nove mogućnosti” bez podrobnijeg pojašnjenja njegovih planova. Dva čelna čovjeka banke, John Cryan i Jürgen Fitschen, navode na web stranici Deutsche Banke, kako će njegov nasljednik biti imenovan ”redovnim putem”.

G. Brand nije odgovorio na zahtjeve novinara za komentar. Njegova karijera u Deutsche Bank seže u daleku 1990. godinu, kada se pridružio Bankers Trustu, kompaniji koju je Deutsche Banka kupila 1999. godine. Tijekom svoje karijere, uglavnom se bavio korporativnim financijama.

Kao čelni čovjek Deutsche Banke za Sjevernu Ameriku, g. Brand je također imenovan predsjednikom bančine novoosnovane posredničke holding kompanije. Bankovni regulatori u SAD pojačano nadgledaju poslovanje stranih banaka u SAD, zahtijevajući da takve domaće holding kompanije budu zasebno kapitalizirane i da podnose detaljna financijska izvješća i procjene rizika američkim autoritetima.

U siječnju je Deutsche Bank sa sjedištem u Frankfurtu objavila gubitak od 6,77 milijardi eura za 2015. godinu, što je bio njezin prvi godišnji gubitak od 2008. godine.

G. Cryan je preuzeo dužnost prvog čovjeka banke prošlog ljeta, i odmah najavio reorganizaciju banke na svim područjima, kao i planove za rezanje troškova i napuštanje pojedinih segmenata poslovanja.

PJT vodi bivši investicijski bankar Morgan Stanleya Paul. J. Taubman. Kompanija je izlistana na burzi 2015. godine a njezin najveći dioničar, prema javno dostupnim podacima, je Stephen Schwarzman, predsjednik uprave Blackstone Group LP, koji je stekao kontrolni paket nakon što je PJT izlistan na burzi.




PJT je pružao usluge savjetovanja kompanijama poput Comcasta i Yum Brandsa.

G. Brand će raditi u New Yorku, i prema dobro obaviještenim izvorima, biti će zadužen za nekretninske poslove i privatne dioničke portfelje.

Izvor: MarketWatch




Autor:V.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.