: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dalija Orešković za Dnevno: ‘Ostavka Martine Dalić bila je očekivana, ali…’

Autor: Mia Mitrović

Ostavku ministrice gospodarstva Martine Dalić za Dnevno.hr komentirala je bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković.

“Ostavka je bila očekivana, no prinuđena i neiskrena. Čak i u trenutku kada se opraštala od svoje funkcije, Martina Dalić pokazala je da ju nije sram, optuživala je druge, a propustila uvidjeti svoje greške i ispričati se. U ovom trenutku najmanje je važno kako su sporni e-mailovi dospjeli u javnost”, komentira smjenu Dalija Orešković te dodaje kako je sada najvažnije utvrditi kaznenu odgovornost.

“Pitanje svih pitanja je jesu li za ovo odgovorni i neki drugi. Iz objavljenih je mailova vidljivo da su premijer Plenković i ministar financija Zdravko Marić sve znali, a nisu ništa poduzimali. Ovo što se trenutno događa, ima sve elemente koruptivnog kaznenog djela!”, oštro je osudila ponašanje hrvatskog državnog vrha bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Da je i dalje na čelu Povjerenstva, postupila bi, kaže, jednako kao i njegova sadašnja predsjednica, Nataša Novaković.

“Povjerenstvo je postupilo korektno. Predmet je otvoren i vjerujem da će se njime i dalje baviti. Što se tiče otvaranja predmeta od strane DORH-a, to je posao vas medija da vršite pritisak kako bi se to čim prije ostvarilo”, smatra Dalija Orešković.

Što se tiče prijevremenih izbora i rušenja vlade Andreja Plenkovića, tvrdi da je odluka o tome u rukama ‘zastupnika Hrvatskog sabora te njihovih političkih stavova i samosvjesti’.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.