Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dalić o INA-i: Vlada artikulira svoj stav sukladno arbitraži

Autor: dnevno.hr

Dalić je istaknula kako je u interesu Vlade da se arbitraže okončaju

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s europskom povjerenicom za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća Elizbietom Bienkowskom. Uz premijera Plenkovića, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić također je bila na sastanku.

Dalić se nakon sastanka osvrnula na odnos Vlade prema INA-i te kazala što  konkretno Vlada planira poduzeti u vezi INA-e.

“Puno se pitanja postavlja, ali u ovom trenutku moram vam ponoviti ono što je sadašnje stanje stvari i ono što je istina. Ova Vlada se vrlo jasno i nedvosmisleno odredila da je INA nacionalna strateška kompanija. Želimo vidjeti INA-u kao kompaniju koja se razvija u području istraživanja, proizvodnje, distribucije i prerade. Vertikalno integrirana naftna kompanija, kako se kaže u žargonu industrije”, kazala je.

Polazeći od toga, Vlada se detaljno informira o stanju u kompaniji kako bi mogla jasno i vrlo precizno definirati sve stavove o eventualno prijepornim pitanjima s drugim dijoničarom i kako bi mogla u vezi tih stavova prirediti jedan širi konsenzus”, dodala je, prenosi N1. 

Dalić je istaknula kako je u interesu Vlade da se arbitraže okončaju.

“U Ženevi i Washingtonu se odvijaju arbitraže. Stav Vlade je da se arbitraže moraju dovršiti. Sukladno tome će Vlada artikulirati svoj stav, vodeći računa da od INA-e kao kompanije očekujemo puno, i rast hrvatskog gospodarstva. Bez rasta svojih velikih kompanija ne možemo ostvariti svoj puni potencijal rasta”, zaključila je.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.