Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Zbog izvlačenja milijunskog iznosa iz banke uhićene 4 osobe

Autor: T. P.

U svom stanu na Šubićevcu prvo je jutros uhićen Ivo Šinko, bivši predsjednik uprave Jadranske banke kojeg je 2007. godine britanski magazin Finance Central Europe proglasio najboljim hrvatskim bankarom godine.

U suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom, službenici Odjela za gospodarski kriminalitet PU Šibensko-kninske, zbog sumnji na izvlačenje milijunskog iznosa novaca iz Jadranske banke d.d. Šibenik, u utorak su u Šibeniku uhitili i priveli više osoba.

“Zbog sumnji na počinjenje kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminala u Jadranskoj banci, za sada su istragom obuhvaćene četiri fizičke osobe i jedna tvrtka”, izjavila je za Jutarnji list Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske županije.

Rano jutros započela je serija uhićenja osumnjičenika za kaznena djela počinjena proteklih godina u šibenskoj Jadranskoj banci, a prema informacijama ŠibenikIN-a, dosad su uhićene četiri osobe, tri u Šibeniku i jedna u Čakovcu.

U svom stanu na Šubićevcu prvo je jutros uhićen Ivo Šinko, bivši predsjednik uprave Jadranske banke kojeg je 2007. godine britanski magazin Finance Central Europe proglasio najboljim hrvatskim bankarom godine. Na radnom mjestu u banci, uhićeni su potom dopredsjednica uprave banke Marija Trlaja te član uprave Mirko Goreta, kojeg je nedavno SDP izabrao predsjednikom svog Odbora za financije, kao šibenske vlade u sjeni pred nadolazeće lokalne izbore.

 

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.