Glas Istre/Mirjan RIMANIĆ

VANDALIZAM U PAZINU: Crkvu išarali uvredama, prostotama i sotonističkim znakovima (FOTO)

Autor: Dnevno.hr

Za sada nepoznati počinitelj prijavljen je policiji.

Pazinski vjernici, a posebno župnik Mladen Matika u nedjelju su po dolasku u župnu crkvu ostali šokirani kada su ugledali uvredljive grafite na crkvi.

Nepoznata je osoba ili osobe noću sa subote na nedjelju crvenim sprejem uvredljivim grafitima išarala tri pročelja pazinske župne crkve sv. Nikole.

Radi se o grafitima kojima se iskazuje neprijateljstvo prema Crkvi, crkvenim velikodostojnicima, političkim strankama kao što je “HDZ=lopovi”, a grafit “Nema Boga” i neki sotonistički grafiti upereni su protiv kršćanstva.

“Ovo je bezuman i uvredljiv čin nepoštivanja različitosti, čin netolerancije, nerazumijevanja i neprihvaćanja onih koji drugačije misle”, rekao je, komentirajući ovaj nemili događaj župnik Matika za Glas Istre.

Za sada nepoznati počinitelj prijavljen je policiji.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.