Nikola Cutuk/PIXSELL

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA: Kombi pregazio 62-godišnju biciklisticu (FOTO)

Autor: T. P.

Biciklistica je u naletu kombija poginula.

Kutinska policija izvijestila je u utorak navečer da je u mjestu Okoli kombi naletio na 62-godišnju biciklisticu i usmrtio je. Nesreća se dogodila na neosvijetljenom dijelu ceste, a prema neslužbenim informacijama, stradala je Janja M. na koju je naletjelo vozilo tvrtke zagrebačkih registracijskih tablica.

Nesreća se dogodila kada je 41-godišnji vozač, upravljajući teretnim vozilom zagrebačkih registracija, dolaskom do raskrižja najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine s prednjim djelom svoga vozila udario u stražnji dio bicikla, kojim je u istom smjeru upravljala 62-godišnja žena. Biciklistica, koja na sebi nije imala reflektirajući prsluk, od siline udarca je odbačena na kolnik te je na mjestu događaja smrtno stradala.

Za vrijeme obavljanja očevida, kojeg je uz policijske službenike obavio zamjenik županijske državne odvjetnice, cesta je bila zatvorena za promet od 20 do 24 sata. Protiv 41-godišnjeg vozača, koji nije bio pod utjecajem alkohola, biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Poznanici nesretne žene navode da se nerijetko kretala bez reflektirajućeg prsluka po mraku te je u više navrata gotovo stradala na cesti.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI