Zeljko Lukunic/PIXSELL

Uskok podignuo optužnicu protiv Đure Gavrilovića zbog ratnog profiterstva

Autor: dnevno.hr

Gavrilovića se tereti ga se da je od 11. studenoga 1991. do kraja listopada 1992. u Zagrebu iskoristio ratne okolnosti i otežan rad državnih tijela pri nabavi oružja te opreme za potrebe obrane RH kako bi si pribavio znatnu materijalnu korist stjecajući imovinu više trgovačkih društava u stečaju.

Uskok je u petak na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio da je nakon provedene istrage na Županijskom sudu u Zagrebu podignuta optužnica  protiv državljanina Republike Austrije (1940.) zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na zloporabu položaja i ovlast u vezi sa Zakonom o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije.

Iako Uskok ne navodi ime, riječ je o Đuri Gavriloviću.

Gavrilovića se tereti ga se da je od 11. studenoga 1991. do kraja listopada 1992. u Zagrebu iskoristio ratne okolnosti i otežan rad državnih tijela pri nabavi oružja te opreme za potrebe obrane RH kako bi si  pribavio znatnu materijalnu korist stjecajući imovinu više trgovačkih društava u stečaju ukupno knjigovodstveno procijenjene vrijednosti od 67.997.888,21 DEM.

Gavrilović je pokrenuo je prije niz međunarodnih arbitraža tražeći od države povrat nacionaliziranih dobara njegove obitelji.

“Uvjeren sam da ovo predstavlja nastavak hajke državnih institucija zbog međunarodne arbitraže u kojoj Mesna industrija Gavrilović potražuje odštetu od Republike Hrvatske. Pritiscima na mene osobno, moju obitelj te tvrtku Gavrilović želi se utjecati na konačnu odluku arbitražnog suda”, naveo je u priopćenju.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.