Davor Javorovic/PIXSELL

MAMIĆ STIGAO U ZAGREB: Primljen je u bolnicu Sv. Duh, izvan životne opasnosti

Autor: Dnevno.hr

Mamić je odmah prevezen u obližnju bolnicu iz koje je, kako doznajemo, ubrzo i pušten

Na cesti kod Tomislavgrada u mjestu Zidine propucan je Zdravko Mamić. Savjetnika Dinama kolima Hitne pomoći prevezli su u obližnju bolnicu, u dom zdravlja u Tomislavgradu. Napadači su pobjegli automobilom.

Odmah nakon incidenta na mjestu događaja raspoređeno je više policijskih ophodnji, koje tragaju za počiniteljima, te pripadnika MUP-a Hercegbosanske županije i tužiteljstva koji obavljaju očevid.

Iz bolnice se saznaje kako je Mamić primljen s prostrijelnom ranom desne natkoljenice. Nije u životnoj opasnosti. Ranu su mu sanirali te je na vlastiti zahtjev pušten iz bolnice. Kako doznajemo, danas bi se trebao vratiti u Zagreb, na kućnu njegu.

“Mamić je kolima naše hitne pomoći dovezen u Dom zdravlja s težom tjelesnom ozljedom, odnosno prostrjelnom ranom natkoljenice. Odmah smo ga zbrinuli, a nakon ukazane pomoći Mamić je odlučio svojim automobilom, koji ima vozača, otputovati u Zagreb”, izjavio je ravnatelj tomislavgradskog Doma zdravlja Ivan Bagarić.

Po Bagarićevim riječima, Mamić je iz tomislavgradskog Doma zdravlja otputovao “u stabilnom stanju”.

U izjavi za Fenu Mamić je kratko kazao kako je izbjegao pogibelj i kako je sve u redu, a o mogućem počinitelju i okolnostima nije želio razgovarati. Za 24 sata bio je nešto rječitiji pa je opisao kako je to sve izgledalo.

On je s obitelji bio na ledini na kojoj se nalazi spomen ploča ocu koji je na tom mjestu imao srčani udar nakon kojeg je umro. Tamo je bila cijela obitelj, a među njima je bilo i djece. Napadači su iskočili iz grmlja, kaže, i nasumce ispalili 5 – 6 metaka. Jedan je pogodio Zdravka, a jedan je oštetio automobil. Mamić kaže da nije bilo direktnih prijetnji te da su već navikli na to da im šalju prijeteće poruke.




“Ovo je bilo za očekivati, vjerojatno se radi o huliganima”, rekao je.

“Ništa me ne može slomiti, sutra idem u Albaniju”, kazao je  Mamić.

24 sata su objavila i fotografije Zdravka Mamića iz bolnice gdje se vidi nasmijano lice propucanog savjetnika Dinama. Navode kako su se svi u bolnici htjeli fotografirati s njim.




Mamić je bio na grobu svom ocu kojem je godišnjica smrti. Sa Zdravkom Mamićem su u trenutku napada bile majka, supruga i rodbina. Kako doznajemo, majka i supruga savjetnika Dinama pale su u nesvijest.

Doznaje se iz više izvora, u napadu su sudjelovala dvojica napadača. Bila je to tipična sačekuša navode ti izvori.

Nekoliko verzija priče

Jutarnji list neslužbeno saznaje da se napad dogodio u trenutku dok je Dinamov gazda izlazio iz kapelice. U njegovom društvu bilo je oko 40 članova obitelji, a Zdravko je bio na čelu kolone. Čim je zakoračio iz kapelice ispred njega su iskočila dva maskirana napadača, zapucala i pogodila ga u natkoljenicu. Očevici kažu da se čulo više pucnjeva, ali da ga je samo jedan pogodio. Metak nije pogodio kost.

“Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. On je osjetio snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo”, rekao je za Hinu glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

Viđena dva napadača

Kako je za Hinu potvrdio ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević, više policajaca traga za počiniteljima napada, a u potjeru za njima bit će uključeni policijski psi i specijalni timovi iz Bihaća.

Očevici su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon što je ustrijeljen Mamić. Nije međutim poznato jesu li obojica bili napadači, a istražitelji na licu mjesta utvrđuju iz kojega je oružja pucano. Policiji su iskaz dali i Mamićeva supruga te vozač koji su bili s njim u vrijeme incidenta.

Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića, rekao je za 24 sata kako su napadači nasumce ispalili pet-šest metaka. Zoran Mamić rekao je da se napad dogodio na ledini na ledini na kojoj se nalazi spomen ploča ocu koji je na tom mjestu imao srčani udar nakon kojeg je umro, te da je tamo bila cijela obitelj, uključujući i djecu. Napadači su iskočili iz grmlja, kaže, i nasumce ispalili 5-6 metaka. Jedan je pogodio Zdravka, a jedan je oštetio automobil. Zoran Mamić kaže da nije bilo direktnih prijetnji te da su već navikli na to da im šalju prijeteće poruke.

Prema pisanju RTl-a, Zdravko Mamić je nešto malo iza 18 sati stigao u zagrebačku bolnicu Sv. Duh. U pratnji supruge i ostatka obitelji Mamić je ušao u bolnicu preka Hitnog prijema, te nije davao izjave novinarima. Njegov odvjetnik Mate Matić kratko je za RTL izjavio kako je ovo posao amatera.

Mamić je dobro i nalazi se izvan  životne opasnosti te će ostati u bolnici preko noći.

 

 

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.