FaH

Uhvaćeni na granici s ogromnom količinom marihuane

Autor: Hina

Vrijednost zaplijenjene marihuane na tržištu je oko 2 milijuna kuna

Na graničnom prijelazu Macelj zaplijenjeno je 20 kilograma marihunane, koju su u četvrtak, 14. prosinca iz Hrvatske pokušali u automobilu prokrijumčariti dvojica državljana Srbije, izvijestili su u subotu na konferenciji za novinare u Zaboku predstavnici krapinsko-zagorske Policijske uprave i naglasili da je to najveća zapljena droge ove godine na njihovu području.

Voditelj grupe za droge Darko Poznić pohvalio je službenika granične policije koji je, iako je vozač bila 30-godišnja invalidna osoba, posumnjao da bi se moglo raditi o krijumčarenju i pozvao vodiča sa službenim psom za detekciju droga. Twinnie je pozitivno reagirala pa je vozilo pretraženo. Marihuana je u 40-ak paketa bila sakrivena u blatobranima i u duplom dnu prtljažnika.

Vrijednost zaplijenjene marihuane na tržištu je oko 2 milijuna kuna.

Na upit što je izazvalo sumnju, načelnik Postaje granične policije Macelj  Damjan Vešligaj je rekao da policijski službenik koji je izdvojio vozilo ima veliko iskustvo u tom poslu i posumnjao je zbog ponašanje putnika u vozilu, nervoze i objašnjenja da idu na dulji posjet prijateljima, a bez prtljage.

U krijumčarenju uhvaćeni 30-godišnjak i 52-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku i dalje postupanje je u rukama državnog odvjetništva.

Prošle je godine upravo granična policija na Maclju imala jednu od najvećih zapljena u Hrvatskoj kada je otkriveno  oko 141 kilograma marihuane.

“Od ukupnog broja zapljena droga u Postaji granične policije Macelj preko 80 posto je otkriveno na ulasku u Hrvatsku, što je također pohvalno jer droga ne ulazi na teritorij naše županije i Republike Hrvatske,” rekao je Vešligaj.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.