Patrik Macek/PIXSELL

Uhićeno 7 članova ‘čepinskog klana’: Zapalili su vikendicu bivšem državnom odvjetniku

Autor: hina

Navodni vođa tzv. čepinske skipine Dragan Baković jedan je od šestero uhićenih u jučerašnjoj akciji policije i Uskoka koja je na području Osijeka, Zagreba i Rijeke provedena zbog prošlogodišnjeg paljenja kuće bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog.

Policija i dalje ne otkriva identitete uhićenih u akciji kodnog naziva Lignja, kao ni vlasnika zapaljene kuće na Braču.

“Tijekom jučerašnjeg dana na području Osijeka, Zagreba i Rijeke policija je uhitila 6 hrvatskih državljana, dok je jedna osoba nedostupna policiji. Sumnja se da su navedene osobe 1. travnja prošle godine u mjestu Postira na otoku Braču, u sastavu zločinačkog udruženja počinile kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 48-godišnji hrvatski državljanin, u vremenskom razdoblju od siječnja 2017. do danas na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine te SR Njemačke, povezao u zajedničko djelovanje 52-godišnjaka, 31-godišnjakinju i 40-godišnjaka kako bi počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, odnosno zapalili vikend kuću u vlasništvu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina i  njegove supruge”, navodi se u službenom priopćenju.

U policiji se doznaje da su zbog paljenja vikendice 1. travnja prošle godine, a kasnije i prikrivanja povezanosti s počinjenjem osumnjičenici pomno planirali i pripremali daljnje aktivnosti.

U vikendicu bivšeg državnog odvjetnika nasilnicu su navodno ušli kroz balkonska vrata te u prizemlju i na katu kuće polili prostorije zapaljivom tekućinom. Uslijed otvorenog plamena došlo je do eksplozije i požara u kojem je jedan od osumnjičenih (52-godišnjak) teško ozlijeđen.

“Kako bi se organiziralo skrivanje, prebacivanje, boravak i liječenje teško ozlijeđenog 52-godišnjaka na području Bosne i Hercegovine, 48-godišnjak je povezao u zajedničko djelovanje spomenutu 31-godišnjakinju i još troje hrvatskih državljana 52, 48 i 29 godina starosti. Boravak i liječenje su organizirali na području Bosne i Hercegovine sve do siječnja 2018. godine, kada je ozlijeđeni 52-godišnjak otišao na područje SR Njemačke, a sve u cilju izbjegavanja kaznenog progona na području Republike Hrvatske. Potrebnu pomoć za njegov boravak na području SR Njemačke su mu pružali 48-godišnjak i 29-godišnjak”, stoji u priopćenju.




Kaznena prijava podnesena je Uskoku, a osumnjičenici su nakon uhićenja predani pritvorskom nadzorniku.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.