Facebook Luna Rossa :Silvestar Dragoje

U SREDIŠTU ZAGREBA UHIĆEN POZNATI UGOSTITELJ: Povezuju ga s prijevarom teškom milijardu eura

Autor: Dnevno.hr

Talijani ga traže zbog udruživanja u zločinačku organizaciju, utaje poreze i prevara teških milijardu eura.

Fabrizio Affuso, Talijan koji u Hrvatskoj ima prijavljeno boravište te je direktor tvrtke Mogul d.o.o., tijekom vikenda uhićen je u Zagrebu i pritvoren temeljem europskog uhidbenog naloga koji je za njim 5. listopada raspisala Italija, piše Večernji list. Jutarnji list navodi kako je uhićen u restoranu čiji je suvlasnik, Luna Rossa, u samom središtu Zagreba.

Facebook Luna Rossa
Facebook Luna Rossa

Talijani ga traže zbog udruživanja u zločinačku organizaciju, utaje poreze i prevara teških milijardu eura. Akciju nazvanu “Kružno putovanje” su provodili tri godine. U tom vremenu istraživali su lanac međunarodnih prijevara preko lažnih faktura, a šteta počinjena takvim poslom penje se na nevjerojatnih milijardu eura. Uhićenja su u Italiji počela prošli tjedan, kada je uhićeno 29 osoba, a prema pisanju talijanskih medija, među uhićenima je i Fabio Castaldi, koji je označen kao mozak cijele operacije.

Affuso se složio s izručenjem Italiji. Istražiteljima je kazao da dulje vrijeme boravi u Hrvatskoj, da mu tu žive žena i kći, te da je direktor tvrtke koja ima dva restorana u Zagrebu. Zbog te tvrtke i našao se na meti talijanskih istražitelja, koji smatraju da je preko tvrtke Mogul d.o.o. izvlačio novac, i to temeljem fiktivnih faktura za neobavljene poslove.

Jutarnji list navodi kako “upućeni u problematiku kažu da je talijanski Zagrepčanin Fabrizio Affuso zapravo osoba od povjerenja i desna ruka vođi cijele prevarantske bande Paolu Majanu (62) iz mjesta Torri di Quartesolo koji je imao zadaću tražiti klijentelu među poduzetnicima koji grcaju u financijskim problemima.

Autor: Dnevno.hr