Ivo Cagalj/PIXSELL

DETALJI TEŠKE NESREĆE: Peugeot se zabio u autobus i okrenuo za 180 stupnjeva

Autor: M.B.

" Odmah su poginuli vozač i putnica sa stražnjeg sjedala. Suvozač je neko vrijeme još davao znakove života, a onda je i on umro", prepričali su očevici.

Tri su osobe poginule u ponedjeljak u teškoj prometnoj nesreći u mjestu Krilo Jesenice oko 15.55 sati, piše Slobodna Dalmacija.

U osobnom automobilu smrtno su stradale dvije muške i jedna ženska osoba, dok je u autobusu lakše ozlijeđeno pet osoba, uključujući vozača. Još jedna osoba lakše je ozlijeđena u osobnom automobilu opel astri koji je vozio iza peugeota.

Peugeot, zagrebačkih registarskih oznaka, vozio je iz smjera Splita kad je najednom skrenuo u suprotni kolnički trak, kojim je iz zavoja naišao autobus iz smjera Omiša. U pokušaju da izbjegne direktni sudar, vozač 60-ice skrenuo je udesno koliko je mogao, ali nije imao mjesta za manevar jer se tu nalazio zid kojim je ograđena kuća uz cestu.

Peugeot se zabio u prednju lijevu stranu autobusa, okrenuo se za gotovo punih 180 stupnjeva i vratio se u svoj trak.

“U peugeotu je bio muškarac, vozač, kraj njega suputnik, a na stražnjem sjedalu bila je putnica. Tko zna zašto je skrenuo u suprotni trak. Kažu da nije brzo vozio, navodno je vozač iz opel astre koji je vozio iza njega rekao da mu je brzina bila oko 60 kilometra na sat. Nije ni autobus brzo vozio, oko 50 kilometra na sat. Govore da je vozač peugeota ili zaspao ili je imao srčani udar pa se zabio u autobus. Odmah su poginuli vozač i putnica sa stražnjeg sjedala. Suvozač je neko vrijeme još davao znakove života, a onda je i on umro”,  prepričali su očevici za Slobodnu Dalmaciju.

U autobusu je bilo desetak putnika od kojih je četvero, srećom, lakše ozlijeđeno. Vozač autobusa zadobio je udarac i nagnječenje nogu.

“Radi se o našem kolegi koji vozi već 20 godina. To je strašno šta se dogodilo. Vidite kako je pokušao izbjeći sudar, ali nije imao gdje se maknit od zida. Tko zna šta je bilo, kažu da nisu bile velike brzine, a vidite po oštećenjima na autobusu i peugeotu kako je jak bio udar. Zna se dogoditi kada osoba dobije srčani udar, da još jače stisne papučicu gasa”, kazao  je vozač “Prometa” koji je došao iz suprotnog smjera




 

Za vrijeme očevida promet je bio preusmjeren cestom preko Žrnovnice i Gata. Ovako teška prometna nesreća u kojoj je poginulo troje ljudi ne pamti se već duže na splitskom području.




Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.