Jurica Galoic/PIXSELL

TAJNI SVIJET ELITNE PROSTITUCIJE: U prljavim zahodima, na parkiralištima, za drogu s tajkunima, sportašima, političarima..

Autor: I.Delić

Svako malo svjedočimo nekom novom razbijenom lancu prostitucije i čini se kako je to postala prava pošast među mladim ženama.

Gospodarska, društvena i moralna kriza kroz koju hrvatski narod prolazi više od jednog desetljeća za sobom je donijela i porast kriminalnih radnji, a jednako tako sve je veći broj mladih žena koji svoju koricu kruha pokušavaju zaraditi prodajući svoje tijelo te uključujući se u lance prostitucije, o čemu uostalom svjedoči i svaka nova policijska akcija koja se obračunava s takvima. Svjedočimo tako i ovih dana novom slučaju u kojem sudjeluje 62-godišnji trener borilačkih vještina rodom iz Bjelovara koji slovi kao jedan od najvećih svodnika na Balkanu, a kojemu ovaj susret sa policijskim inspektorima nije prvi u biografiji jer već ranije radi sličnih aktivnosti završavao je iza rešetaka. U velikoj akciji razbijanja lanca elitne policije u Zagrebu dotični je uhićen zajedno s još troje pomagača, a na teret mu se stavlja čak 21 kazneno djelo. Policija je tijekom pretrage njegova stana pronašla mobitele, telefonske kartice te računala na kojima su se nalazili razgovori koji upućuju na to da su s uglednim klijentima dogovarali susrete s prostitutkama. Privedena četvorka je po okončanju obrade predana pritvorskom nadzorniku, a istraga se nastavlja. Sumnjiči ih se da su djevojke iz susjedne Srbije i Bosne i Hercegovine podvodili za sto eura po sati, i to mahom uglednim biznismenima kako domaćim, tako i stranima, a sve se odvijalo u zagrebačkom Središću. Uz dva muškarca uhićene su i dvije žene, a neslužbeno se saznaje kako je borilački trener ranije priveden i u velikoj akciji “Dinamico” zbog sumnje da je podvodio četiri djevojke iz Hrvatske, dvije iz BiH i jednu iz Srbije. Podvodio ih je u jednom zagrebačkom hotelu, a bio je osumnjičen i da je u dvije godine na međunarodnoj prostituciji zaradio 1,8 milijuna kuna.

Razbijeni ‘lanci elitne prostitucije’

Nije ovo prvi puta da se u hrvatskoj javnosti progovara o elitnoj prostituciji, a u taj začarani krug zapadale su i mnoge javnosti relativno poznate manekenke, pjevačice i slične dame koje uglavnom viđamo na estradnoj sceni ne znajući definirati čime se točno one bave. Jedno vrijeme govorilo se tako o Simoni Gotovac koja je spas od toga svijeta pronašla u Bogu. Veliku lavinu pokrenula je u hrvatskoj javnosti knjiga Seks skandal anonimne autorice koja za sebe kaže kako je bila djelom elitne prostitucije. U spomenutoj knjizi pojavljuju se estradni menadžeri, uspješni poslovni ljudi te brojni uglednici iz splitskog i zagrebačkog kruga moćnika. Oni su podvodili djevojke s estrade i imali odnose s njima za novac. Izabela je objašnjavala kako je pola poslova na estradi paravan za prostituciju.  Je*u se za lovu u mraku – piše u knjizi. Ona je opisala i aferu bogataša i političara kojeg je nazvala Loknica i njegove, jedne u nizu ljubavnica, Snejki. Preko noći je postala vrlo poznata poduzetnica čije se ime stalno povlači u novinama, iako nitko ne zna čime se točno bavi.

I iz policijskih krugova te krugova bliskih ovim djevojkama može se čuti kako djevojke s lakoćom padnu pod utjecaj ovoga posla zbog zarade jer one uspješnije za vikend zarade preko 3000 eura praveći društvo muškarcima iz svih sfera, a koji za sat vremena s njima znaju ponuditi i do 200 eura. . Za pratnju bogataša zaradi se i do tisuću eura, a u cijenu je naravno uključen seks. Uglavnom su to muškarci dubokih džepova koji zalaze po skupim restoranima i hotelima ispunjavajući želje samima sebi. Dodatne usluge u ovom se poslu također nadoplaćuju, ali sve je to stvar dogovora. Naravno, nije ovaj posao samo luksuz jer za potrebe onih koji ih plaćaju ove cure skidaju se do kraja u prljavim zahodima, na parkiralištima i raznim drugim mjestima koja su daleko od elitnoga. Neke od ovih dama noći umjesto novca za odrađenu uslugu uzimaju drogu, najčešće kokain. Biva tu i mnogo alkohola, a ono što je najprivlačnije, novac, dobiva se unaprijed.

Cure pod utjecajem raznih opijata za veću zaradu pristaju na odnose s više klijenata. I neke od tih dama možete vidjeti u spotovima. One pjevaju ili nastupaju, a neke se tek kreću u krugu bogatih sportaša i tajkuna koji su u ovim krugovima najtraženija roba. Curama se ne plaća samo seks, ponekad su to dublje i dulje veze pa se tako curama kupuje odjeća, plaćena su im putovanja i sl. A onima koji dolaze iz ruralnih krajeva u velike gradove osiguran je smještaj u elitnim stanovima u samom centru grada. To su dame koje s direktorima hrvatskih sportskih klubova odlaze na pripreme te o njima kruži glas da su najbolja roba. Za takva putovanja dobivaju iznose o kojima prosječni građani mogu samo sanjati. Za nekoliko dana dobiju više od 6000 eura. Dio profita odlazi svodniku koji je zapravo poveznica između djevojaka i bogataša, koji njihove usluge plaćaju. Takvi se u elitnoj prostituciji nazivaju uglavnom menadžerima koji osim svjetala pozornice i slave ovim djevojkama zapravo nude začarani lanac prostitucije iz kojega je nemoguće izaći. Oni profiliraju i prodaju curu pretvarajući je u traženu robu. Poznatije djevojke, razne manekenke i one koje nas motre s naslovnica novina smatraju se trofejima. Njihova cijena je najveća, a one najpoželjnije među raznim uspješnim tipovima. Novac za seks u tim se krugovima ne spominje jer takvo se što podrazumijeva. Takve dame zalaze u razne elitne klubove i restorane, u kojima su VIP mjesta rezervirana samo za njih i njihovu bogatu pratnju.

Djevojke u ovaj prljavi svijet privlači želja za boljim sutra, za više novca, cipela i odjeće bez previše uloženog truda. One samo trebaju leći, biti lijepe i obaviti ono što se od njih traži. A da je potražnja za ovim poslom velika svjedoče i njihovi česti međusobni obračuni. U poslu je i cjenik donekle definiran pa se tako može zaraditi više od šest tisuća eura, a takav novac dobiti mogu one najpoznatije žene s naslovnica koje pomno biraju svoje klijente. Tisuće eura dobivaju one dame koje su spremne provesti vikend s klijentom, a potražnja za takvima najveća je u turističkoj sezoni. Provode se ove dame i na jahtama, a najnižu cijenu od oko sto eura dobivaju one koje se odvaže za brzi seks u nekom opskurnom mjestu. Uz to mahom ide droga, alkohol i druga očigledno poticajna sredstva.

Autor: I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.