Prvi.tv

Stanovnik Lasinje policiji predao veću količinu oružja i eksploziva

Autor: Hina

Stanovnik Lasinje dragovoljno je predao policiji veću količinu oružja, među kojim ručni raketni bacač, te streljivo i eksploziv, izvijestila je u petak karlovačka Policijska uprava, dodavši da će oružje i minsko eksplozivna sredstva biti uništeni prilikom organiziranog uništavanja.

Oružje je predano u četvrtak, u sklopu preventivne akcije Manje oružja manje tragedija.

Stanovnik Lasinje predao je policiji ručni raketni bacač, dvije puške, tri ručne bombe, dvije tromblonske mine, rasprskavajuću minu, 6,3 kilograma raznog eksploziva, 21 komad puščanog streljiva, 43 detonatorske kapisle, četiri upaljača za mine, pet metara štapina i jedno topničko streljivo, navela je policija.

Protiv neimenovanog građanina Lasinje, kao ni protiv drugih koji dragovoljno predaju naoružanje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, a kako predati oružje svi mogu saznati putem besplatne telefonske linije 0800 8892.

 “Na telefonski poziv policiji na njihovu kućnu adresu doći će stručni i osposobljeni policijski službenici i to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu, da bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje”, rekla je Hini glasnogovornica PU karlovačke Senka Staroveški.

Načelnik Općine Lasinja Željko Prigorac pozdravio je ovaj čin sumještanina te podsjetio da je Lasinja tijekom Domovnskog rata bila okupirana od 1991. do vojnoredarstvene operacije “Oluja” u kolovozu 1995., a u tom je razdoblju  95 posto kuća bilo spaljeno ili razrušeno.

Od tada je sve obnovljeno, ali zaostalog oružja očigledno još ima, istaknuo je.




“Teško mi je reći koliko je oružja i eksplozivnih naprava još po kućama, ali koliko god da ima to je opasno i pozivam građane da ga se dragovoljno riješe. Najopasnije je neodgovorno odbacivanje u šume ili kontejnere, jer netko može stradati, tako da je jedini pravi put pozvati policiju pa da se to odnese na siguran način”, rekao je načelnik općine Prigorac.

Ujedno je pozvao građane ako imaju spoznaju da netko drži ilegalno naoružanje, to prijave policiji.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.