Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL

SRAMOTA HRVATSKOG PRAVOSUĐA: Osuđeni pedofil u središnoj Hrvatskoj i dalje predaje tjelesni djeci, čak i svojoj žrtvi!!!

Autor: Dnevno.hr

Ono što je uz činjenicu da je profesor tjelesnog zlostavljao djevojčicu, itekako tragično i sramotno je i ponašanje raznih institucija koje su nastavile na drugi način maltretirati djevojčicu pune četiri godine.

U dvije osnovne škole u središnjoj Hrvatskoj radi profesor tjelesnog koji je već osuđeni pedofil, a protiv njega se na sudu vodi novi postupak radi spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina. Budući da su hrvatski zakoni napravljeni tako da se štiti identitet pedofila, u Ministarstvu pravosuđa Indexu su rekli da je riječ o tajnim podacima pa im nisu mogli dati konkretne informacije o spomenutoj osobi.

Spomenuti portal saznao je podatke o pedofilu, no kako bi zaštitio djevojčicu nisu ga objavili.

Dotični profesor tjelesnog pravomoćnom presudom od 14. prosinca 2007. proglašen je krivim zbog kaznenog djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa – bludnom radnjom, označeno u članku 193. stavak 2. u svezi stavka 1. u svezi članka 191. stavak 2. Kaznenog zakona na kaznu zatvora od devet mjeseci, uz primjenu uvjetne osude, tako da se izrečena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo..

Budući da se prema tadašnjem Zakonu takvo kazneno djelo nije upisivalo u registar kaznenih djela, škole za koje dotični radi, nisu mu mogle dati otkaz. Isti je nastavio raditi na mjestu nastavnika tjelesnog odgoja i svoju poziciju koristio kako bi nastavio spolno zlostavljati djevojčice. Jedna od njih smogla je hrabrosti i 2012. godine prijavila ga razrednici i svojoj majci.

Majka je momentalno reagirala u nastojanju da zaštiti dijete i otišla u školu, no ništa se nije dogodilo. Nastavnik je i dalje nastavio raditi, a djevojčica je udaljena sa sata. Istovremeno je doživjela niz neugodnih situacija u kojima su je optužili da izmišlja, rugali joj se i vrijeđali je brojne kolege iz škole. Zahvaljujući liječnici, djevojčica je uspjela za cijelo polugodište dobiti opravdane sate iz tjelesnog, a manijak je nastavio raditi u školi.

Kako Index doznaje, nakon što se postupak pokrenuo na Sudu, dotični je suspendiran s nastave, ali nije dobio otkaz već i dalje radi na školama.

U razgovoru za Index, majka djevojčice otkrila je što se sve događalo i kako su institucije nastavile maltretirati njezinu kćer.




“Zlostavljanje se događalo 2012. godine na satovima tjelesnog odgoja. Jedno vrijeme mi je kćer to tajila, no onda je smogla hrabrosti i povjerila se razredniku, a potom i meni. Prvo se bojala, sramila i osjećala je gađenje. On ju je prilikom izvođenja vježbi uvijek iznova dirao po intimnim dijelovima tijela. Za pokazivanje vježbi uvijek bi nju odabrao i onda je tako iskorištavao. Kasnije smo doznali da je već bio osuđen za isto kazneno djelo te je dobio 2 godine i 9 mjeseci uvjetne zatvorske kazne. Ravnatelj koji je sad u mirovini, tada nam je rekao da on tu ništa ne može već ga je nakon te osude morao vratiti na posao i još mu odštetu isplatiti. Nakon toga je i dalje radio na školi. Nastavio je raditi i nakon što ga je moja kćer prijavila. Mi smo ga prijavili i policiji i prosvjetnoj inspekciji. Tada se pokrenuo postupak koji je još uvijek u tijeku i to već 4 godine”, kazala je portalu Index majka djevojčice.

Kaže kako su je nakon svega kontaktirali iz policije te je samo jednom pozvana na ročište i više ne. Dalje su, dodaje, samo upućivali njezinu kćer na vještačenja.

Sramotno je dodaje, to da je dijete nakon svega trebalo i dalje pohađati tjelesni kod istog profesora, pa su je kaže, uz pomoć liječnice uspjeli udaljiti sa satova.




Ono što je uz činjenicu da je profesor tjelesnog zlostavljao djevojčicu, itekako tragično i sramotno je i ponašanje raznih institucija koje su nastavile na drugi način maltretirati djevojčicu pune četiri godine.

Prvo su prošle dvije godine od prijave da bi se nešto uopće pokrenulo, a potom se dogodilo i zaista skandalozno vještačenje djevojčice koja kaže da su joj postavljana pitanja poput onog dira li se prilikom tuširanja po intimnim dijelovima tijela, je li vidjela muško spolovilo i kako je reagirala. Zbog svega toga trauma danas 17-godišnje djevojke dodatno se produbila.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.