EPA

SMRTONOSNA OLUJA U GORSKOM KOTARU: Poginuo mladić, ljudi moraju ostati u kućama!

Autor: Hina

Nabujala Kupa zbog obilne kiše se prelila na obližnje ceste pa je zatvorena cesta između sela Zapeč i Blaževci

Snažno nevrijeme u Gorskom kotaru odnijelo je u ponedjeljak ujutro jedan život, kad je jako jugo srušilo ljestve naslonjene na kuću u mjestu Belo Selo kod Fužina na kojima je bio 33-godišnjak te je nakon pada poginuo.

 Kako se doznaje, pokušavao je popraviti oštećenja od juga na kući nastala tijekom jutra.

 Zbog srušenih stabala na prometnici, zatvorena je cesta od Delnica pre Crnom Lugu i Čabru, a autocesta Rijaka-Zagreb između Kikovice i Delnica je otvorena samo za osobna vozila, tako da ostali voze obilazno „starom cestom“ kroz Gorski kotar.

 Nabujala Kupa zbog obilne kiše se prelila na obližnje ceste pa je zatvorena cesta između sela Zapeč i Blaževci.

Snijeg i vjetar haraju zapadnom Europom

 Snijeg i nevrijeme zahvatilo je u ponedjeljak više zapadnoeuropskih zemalja u kojima je tisuće kućanstava ostalo bez struje, promet je poremećen a škole zatvorene.

U Francuskoj je oluja Ana donijela vjetar koji je na mahove puhao brzinom od 140 do 150 km/h a valovi su bili tako visoki da su prijetili potapanjem obale. Oko 120.000 kućanstava je ostalo bez struje u departmanu Vendee, u pokrajini Pays-de-la-Loire, na zapadu zemlje.




U Alpama je proglašena velika opasnost od lavina nakon obilnog snijega koji je pao zadnjih sati i snažnog vjetra u višim predjelima. Snijeg se tijekom kasnih jutarnjih sati očekivao i na sjeveru Francuske, a na sredozemnoj obali jake oborine.

U Belgiji su zbog velike količine snijega otkazani mnogi letovi u bruxelleskoj zračnoj luci koja je putnicima preporučila da ne dolaze “do nove odluke” i uputila ih da se kod svoje aviokompanije raspitaju o stanju u prometu.

Oko 90 letova zasad kasni, a 50 je otkazano od ponedjeljka ujutro, rekla je oko podneva za belgijsku novinsku agenciju Belgu glasnogovornica bruxelleske zračne luke.




U Velikoj Britaniji su stotine škola bile zatvorene u ponedjeljak ujutro zbog snijega i poledice, jer je meteorološka služba za većinu Walesa i središta Engleske proglasila žuti stupanj uzbune.

Elektroenergetska kompanija Western Power Distribution nadležna za središte Engleske, jugozapad i Wales imala je u ponedjeljak ujutro oko 7.000 potrošača bez struje.

Pogođen je i jug Španjolske. Trajekt koji iz luke Algeciras u Andaluziji plovi u Tanger u Maroku i u španjolsku enklavu Ceutu nije prometovao nekoliko sati tijekom jutra zbog snažnog vjetra. Promet je ponovo uspostavljen u podne po srednjoeuropskom vremenu.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.