Ivica Galovic/ PIXSELL

SMRT PIROTEHNIČARA IZ BIOGRADA: ‘Ovo je strašno, za dvije-tri godine je trebao ići u mirovinu’

Autor: M.B.

U Biogradu je Vilson imao i obiteljsku kuću u kojoj je boravio kad god mu je posao to dopuštao, a posljednjih je godina živio u Varaždinu odakle mu je supruga Stela.

Pogibija 42-godišnjeg pirotehničara tvrtke „Mungos“ Vilsona Kulaša izazvala je ogromnu tugu i u Biogradu, gradu u kojemu je rođen i u kojemu ga se sjećaju kao mirnog, stabilnog i dobrog čovjeka. U Biograd su doselili još pokojni roditelji, otac iz obližnje Polače, a majka iz mjesta Neviđane na otoku Pašmanu, piše Zadarski.hr.

U Biogradu je Vilson imao i obiteljsku kuću u kojoj je boravio kad god mu je posao to dopuštao, a posljednjih je godina živio u Varaždinu odakle mu je supruga Stela.

– Potreseni smo, strašno je ovo što se dogodilo. Vilson je posljednjih 11 godina radio kao pirotehničar, na početku je u minska polja ulazio s posebno obučenim psima tragačima, ali je nakon nekoliko godina radio kao i njegove kolege, klasičan pirotehničarski posao. Ovo je tragedija, mislim da je za dvije ili tri godine planirao ići u mirovinu, tada bi imao uvjete za umirovljenje, priča nam Robert Pejić, suprug Vilsonove sestre Lidije.

-Posljednjih je godina Vilson pretežno radio na razminiranju na području Slavonije, a prethodno je kao pirotehničar čistio i minska polja u zaleđu Zadra i Šibenika. Ali, često je iz Varaždina dolazio u Biograd. Kad god je mogao, dolazio je kući, ovdje je rođen i vuklo ga je doma. Njegova supruga Stela radi u prosvjeti pa je većinu prošlog ljeta provela ovdje u njihovoj kući zajedno s dvoje djece, trogodišnjim Vicom i petogodišnjom Lotom. Bio je i Vilson tu, ali je često prekidao svoj boravak u Biogradu zbog poziva i potreba posla. I inače je često bio na terenu, znate kakav je to posao, kaže Robert Pejić.

Kulaš je poginuo u eksploziji koja se dogodila na Psunju, kod mjesta Bobare nedaleko od Okučana u srijedu oko 10 sati prijepodne, a po neslužbenim se informacijama radi o mini PROM-1. Od 1996. godine ovo je 37 poginuli pirotehničar na poslovima razminiranja. Ukupno su od mina u Hrvatskoj zadnjih 20 godina poginule 202 osobe.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.