screenshot

SLIJEDI MEĐUNARODNA TJERALICA: Određen istražni zatvor osumnjičenima za raketiranje Banskih dvora!

Autor: dnevno.hr

S obzirom na to da većina uglavnom živi u Srbiji i nedostupni su, očekuje se raspisivanje međunarodne tjeralice

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u petak je priopćilo da je zbog raketnog napada na Banske dvore 7. listopada 1991.  pokrenulo istragu protiv šest osoba.

U priopćenju se ističe da je istraga pokrenuta protiv pet osoba “zasad nepoznatog državljanstva” te jednog hrvatskog državljanina, koji se sumnjiče za pokušaj ubojstva predstavnika najviših državnih tijela te za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Dodaje se da se sumnjiče jer su sudjelovali u raketnom napadu na Banske dvore želeći ubiti dr. Franju Tuđmana.

Umirovljni general nekadašnje JNA, Ljubomir Bajić, kao jedan od osumnjičenih, za N1 je izjavio da je on taj koji je odlučio da se sjedište tadašnjeg državnog vrha Hrvatske bombardira.

Umirovljeni general JNA: ‘Ja sam donio odluku o bombardiranju Banskih dvora!’

U raketiranju Banskih dvora poginuo je civil M. M., dok su još četiri osobe ozlijeđene, a šteta na Banskim dvorima i okolnim objektima iznosila 35 milijuna kuna.




Tužiteljstvo je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložilo da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te zbog vrlo teških okolnosti počinjenja djela, a sudac istrage u petak je taj prijedlog i prihvatio pa je Bajiću i ostalima određen jednomjesečni istražni zatvor.

S obzirom na to da većina uglavnom živi u Srbiji i nedostupni su, očekuje se raspisivanje međunarodne tjeralice.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.