Dusko Jaramaz/PIXSELL

Slavica ponovio da se ne osjeća krivim za kornatsku tragediju

Autor: T. P.

Slavica je ponovio da se ne osjeća krivim.

Bivši šibenski glavni vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica ponovno je na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Zadru. Na početku novog suđenja ponovio je da se ne osjeća krivim za kornatsku tragediju u kojoj je prije devet godina poginulo 12 vatrogasaca, a jedan je teško ozlijeđen.

Iskaz je na sudu prvi dao Josip Klarić, otac poginulog vatrogasca Dine Klarića, koji je i sam bio na Kornatu i među prvima pronašao stradale vatrogasce. Izjavio je da je uoči da su prije odlaska na Kornate vatrogasci bili loše opremljeni te je reagirao jer su sa sobom “vodili djecu”. Spomenuo je i da je upozorio na lošu komunikaciju vatrogasne postrojbe i Zračne baze u Zemuniku.

Podsjetimo, Vrhovni je sud u travnju ukinuo oslobađajuću presudu jer je u sudskom vijeću tijekom prvostupanjskog postupka bilo troje umjesto petero sudaca.

Za stradavanje 13 mladih vatrogasaca, 30. kolovoza 2007., jedini je optuženi bio Slavica. Jedini preživjeli bio je Frane Lučić iz Tisnog.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.