Zeljko Lukunic/PIXSELL

Saucha danas izlazi iz Remetinca?

Autor: Dnevno.hr

Navodno je Matišić rekao kako je Saucha takve naloge potpisivao i 2016. godine, kad se već bila formirala nova Vlada

Braniteljice bivšeg predstojnika Milanovićeva ureda, Tomislava Sauche, nadaju se da bi on u petak mogao izaći iz istražnog zatvora jer je, tvrde, većina svjedoka koje je potrebno ispitati dala iskaze. Riječ je o zaposlenicima Ureda predsjednika Vlade i Ureda za opće poslove Sabora, pišu 24 sata.

Prema nekim informacijama, svjedok Zvonko Matišić, ravnatelj Ureda za opće poslove Sabora, u iskazu je ustvrdio da je Saucha znao za sporne naloge. Navodno je Matišić rekao kako je Saucha takve naloge potpisivao i 2016. godine, kad se već bila formirala nova Vlada. Tad ga je bio i nazvao i pitao ga je li riječ o greški i treba li naloge stornirati, a on mu je rekao da to ne treba učiniti.

Podsjetimo, Sauchu se sumnjiči da je na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016. Uskok sumnja da je to učinio lažnim putnim nalozima izdanima za tri savjetnika bivšeg premijera, a koje je, tvrde grafolozi, potpisao, uzeo gotovinu i zadržao je za sebe. Savjetnici Slavko Goldstein, Siniša Petrović i Neven Budak kažu da nisu nikamo putovali.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.