Goran Stanzl/PIXSELL

Sanader o arbitraži: ‘Istina je pobijedila’

Autor: dnevno.hr

Zbog njegovih problema sa zdravljem suđenje je bilo u prekidu neko vrijeme

Ivo Sanader pojavio se u utorak na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je nastavljeno suđenje za aferu Fimi medija.

Zbog njegovih problema sa zdravljem suđenje je bilo u prekidu neko vrijeme, a jutros je na klupu za svjedoke sjela Ana Jazić iz Hrvatske lutrije.

sanader želio komentirati slučaj Ina – MOL.

Osvrnuvši se na odluku o arbitraži, Sanader je rekao da je njemu ona satisfakcija onoga što je govorio. “Tko je izgubio? Izgubio je onaj koji je cijelu priču započeo pred Međunarodnom arbitražom Ujedinjenih naroda na temelju Ježićeve izjave. A Ježić je lažni svjedok, to sam govorio i ovdje, a sve ono što sam govorio ovdje na sudu, to sam govorio i na arbitraži. Pitanje je tko je izgubio, ja mislim da je istina dobila”, rekao je Sanader, prenosi N1. 

“Ježić laže. Osim toga, tih 5 milijuna za koje oni govore, da je MOL potplatio bivšega premijera, to jest mene, imam pitanje – a gdje su tih 5 milijuna?”, upitao je Sanader, dodavši da je priču oko arbitražnog postupka, koja se u politici isticala kao zaštita nacionalnoga interesa pokrenula Milanovićeva vlada na temelju Ježićeve izjave. “Kako se može formulirati nacionalni interes na temelju lažnoga svjedoka?”, upitao je Sanader.

Bivši je premijer rekao da nema razloga komentirati rezultate arbitraže. “Sve ono što sam govorio ovdje na sudu, govorio sam i tamo i govorit ću ponovno”, rekao je.

Na pitanje novinara kako se osjeća i je li spreman na suđenje, Sanader je rekao da se osjeća dobro. “Poslije teške bolesti, u rehabilitacijskom sam postupku, ali osjećam se dobro”, rekao je Sanader.




Iskazivala je o tome kako je Hrvatska lutrija poslovala s Fimi medijom,piše Večernji list.

Rekla je da je to bila samo jedna od agencija s kojima su poslovali te da Fimi medija nije imala ekskluzivnih prava na poslovanje s Hrvatskom lutrijom. Rekla je i da joj nitko nije naložio da posluje s Fimi medijom.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.