Dnevno.hr
Dnevno.hr

RODITELJI UBIJENOG HRVOJA: ‘Institucije znaju tko je plaćenik koji je likvidirao našeg sina, ali šute’

Autor: T. Budak

Njegovi roditelji ne mire se sa činjenicom da je riječ o "savršenom ubojstvu" te smatraju da bi malo bolja istraga ubrzo dala rezultate. No, zaključuju, ovdje se ne radi o nedostatku volje, već o činjenici da institucijama odgovara Hrvoja Turibaka nazvati "neriješenim slučajem" kako bi što prije bio – zaboravljen.

Hrvoje Turibak hladnokrvno je likvidiran prije četiri godine. Hrvatska javnost dobro je upoznata s pričom o perspektivnom, obrazovanom 24-godišnjem mladiću koji je imao velike planove sa svojom budućnošću.

Hrvoje Turibak bio je naočit, karizmatičan Zagrepčanin koji je na svojim predavanjima gdje je izlagao svoje ideje oduševljavao prisutne. Nitko, baš nitko nije mogao predvidjeti da će baš on okončati u lokvama krvi, u svom stanu, ubijen od ruke do danas nepronađenog počinitelja.

Njegovi roditelji ne mire se sa činjenicom da je riječ o “savršenom ubojstvu” te smatraju da bi malo bolja istraga ubrzo dala rezultate. No, zaključuju, ovdje se ne radi o nedostatku volje, već o činjenici da institucijama odgovara Hrvoja Turibaka nazvati “neriješenim slučajem” kako bi što prije bio – zaboravljen.

Ubijenog Hrvoja i oduran zločin koji je nad njim počinjen njegovi roditelji nikad neće zaboraviti:

– Prošle su točno četiri godine otkako nema našeg sina… Mi znamo da je likvidiran od strane profesionalnog ubojice ili plaćenika, ali ne znamo zašto. Međutim, prilično smo sigurni da institucije znaju razlog njegove smrti, ali o tome uporno šute. Cjelokupna javnost, kao i struka, znaju da je očevid napravljen aljkavo, površno i amaterski, a mi se pitamo zbog čega je u otkriće ubojice našeg sina uloženo tako malo truda? Zato što smo prosječna, hrvatska obitelj Turibak? Da imamo malo zvučnije prezime, ubojica bi se pronašao kroz par dana – zaključuju nesretni roditelji ubijenog mladića koji se donekle mire sa činjenicom da Hrvoja više nema, ali se nikad neće pomiriti s činjenicom da ne znaju razlog njegove smrti, kao ni osobu koja ga je odvela u smrt.

– Prozvali smo gospodina Ranka Ostojića, ali on uopće ne želi s nama komunicirati. Obratili smo se gospodi Bjeliću, Dominiću, Burušiću, ali oni svi šute i ostavljaju nas bez objašnjenja kao da se boje reći što se dogodilo. Gospodin Šimatović je svoje odradio, pitajte ga što! No, mi ćemo i dalje biti uporni i nadati se da živimo u pravnoj državi koja radi svoj posao – kazuje obitelj Turibak.

Podsjetimo, u prizemnom stanu u zagrebačkom naselju Špansko, u Ulici Drage Gervaisa te je ljetne subote poslijepodne, 7. srpnja 2012. godine, mrtvog Hrvoja Turibaka pronašao njegov mlađi brat Tomislav. Policija je već sljedeće jutro potvrdila da je riječ o nasilnoj smrti te da je Hrvoje ubijen oštrim predmetom. Na vratima stana, u kojemu je mladić živio s roditeljima i mlađim bratom, nije bilo tragova provale. Ubijeni mladić bio je uzorni sportaš i student koji je uskoro trebao diplomirati. Bio je aktivan u studentskoj udruzi za energetsku učinkovitost i savjetovanje. Redovito je išao na misu i bio je omiljen u društvu. Nitko od onih koji su voljeli i poznavali Hrvoja Turibaka ne miri se sa činjenicom da će njegov slučaj zauvijek ostati u ladici “zaboravljenog slučaja”…

Dnevno.hr
Dnevno.hr

Autor: T. Budak

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI