Marijan Susenj/PIXSELL

Radnici popravljali vodovodne cijevi pa izazvali eksploziju u kući

Autor: dnevno.hr

Prilikom eksplozije nije bilo ozlijeđenih osoba, a visina materijalne štete utvrdit će se naknadno

U utorak oko 11 sati u Strmcu Remetinečkom djelatnici poduzeća sa sjedištem u Varaždinu, obavljali su kopanje i bušenje zemlje zbog polaganja vodovodne cijevi. Prilikom bušenja s hidrauličnom bušilicom na dubini od cca 120 cm, došlo je do oštećenja plinske polietilenske cijevi, a potom i do ispuštanja zemnog plina.

Plin je kroz betonske cijevi kanalizacije koje su bile položene u zemlji, ušao u kupaonicu na katu kuće u vlasništvu dvojice muškaraca starosti 51 i 60 godina. Pritom je došlo do stvaranja eksplozivne smjese zemnog plina i zraka, a potom i do eksplozije. Eksplozija se iz kupaonice proširila čitavim prvim katom kuće, uslijed čega su nastala mehanička oštećenja u vidu izbijanja vrata na nekoliko prostorija, oštećenja sanitarija u kupaonici i drugo. Na mjesto događaja izašli su djelatnici poduzeća za distribuciju plina koji su obavili mjerenja prisutnosti zemnog plina te će sanirati oštećenja na plinskoj cijevi. Prilikom eksplozije nije bilo ozlijeđenih osoba, a visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.