Igor Kralj/PIXSELL

Posljednji ispraćaj legendarnog Smoleka: Okupili se mnogi građani i poznate osobe

Autor: T. P.

Smolek nije imao zdravstvenih problema, ali ga je na otoku Pagu dok je spavao ubola osa na čiji je ubod bio alergičan te je stoga i preminuo.

Rodbina, prijateljici i poznanici na zagrebačkom su se Mirogoju oprostili od Željka Smoleka, legendarnog nogometaša Zagreba, koji je u 64. godini preminuo nakon uboda ose.

Na posljednji Smolekov ispraćaj stiglo je mnoštvo ljudi među kojima su bili Ante Čačić, Mario Stanić, Slavko Goluža, Zoran Gobac, Milan Bandić, Ana Karamarko…

Podsjetimo, Smolek nije imao zdravstvenih problema, ali ga je na otoku Pagu dok je spavao ubola osa na čiji je ubod bio alergičan. Nakon uboda nije zatražio liječničku pomoć, pa mu je ubrzo pozlilo i srušio se u kupaonici. Nažalost, nisu mu uspjeli na vrijeme pomoći. Alegrijska reakcija brzo je zaustavila rad Smolekova srca i ugasila život legendarnog nogometaša u 64. godini.

Željko Smolek rođen je 1952. godine, odrastao je u Zagrebu, a na zagrebačkim travnjacima razvio se u jednog od najboljih nogometaša. Branio je boje zagrebačkog Kemičara (1967.-1969.) i NK Zagreba (1969.-1984.) za koji je odigrao 670 utakmica.

Smolek je prava legenda ‘pjesnika’ u klubu je sveukupno, kao igračm, trener i funkcioner proveo 35 godina, a baš je on bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg se dolazilo gledati NK Zagreb. Bio je Član zvjezdane generacije Zagreab koja je izborila ulazak u prvu ligu, bio je odličan dribler, brz, prodoran lijevi krilni igrač nevjerojatno precizna centaršuta.

Nakon igračke karijere ostao je u Zagrebu i kao trener i funkcioner dosegao status legende.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.