Dusko Jaramaz/PIXSELL

PONIŠTENA PRESUDA HORVATINČIĆU: Čeka ga ponovno suđenje

Autor: Dnevno.hr

Na ovakvu presudu šibenske sutkinje Maje Šupe žalbu je podnijela općinska državna odvjetnica Irena Senečić

Zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću koji je optuženom za izazivanje pomorske nesreće 16. kolovoza 2011. godine u akvatoriju Primoštena u kojoj su poginuli talijanski supružnici iz Padove Francesco Salpietro i Marinela Patella Salpietro, ponovno će se suditi na Općinskom sudu u Šibeniku.

”Odlukom Vijeća Županijskog suda u Zadru prihvaćene su žalbe Općinskog državnog odvjetništva i optuženog Tome Horvatinčića, te je povodom tih žalbi i po službenoj dužnosti, ukinuta prvostupanjska presuda Općinskog suda u Šibeniku od 18. studenog 2015. godine te je spis predmeta vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje ”kazala je sutkinja Melina Gulin Pavlaković, glasnogovornica Općinskog suda u Šibeniku, piše Jutarnji list. 

Na ovakvu presudu šibenske sutkinje Maje Šupe žalbu je podnijela općinska državna odvjetnica Irena Senečić. Ona je u žalbi na 18 stranica navela kako je u slučaju Horvatinčić presudom Općinskog suda u Šibeniku Maje Šupe, došlo do bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, a zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i zbog odluke o težini kazne i neizrečenoj sigurnosnoj mjeri zabrane upravljanja plovilima. Za Tomu Horvatinćića, tužiteljica Senečić u svojoj žalbi zatražila je bezuvjetni zatvor, te navela sve proceduralne propuste u presudi.

Autor: Dnevno.hr