Dusko Jaramaz/PIXSELL

POLICIJA SE HVALI AKCIJOM: ‘Obrađeno’ više od 1000 partijanera, uhićene i tri osobe sa tjeralice

Autor: dnevno.hr

U akciji su uhićene i tri osobe za kojima je bila raspisana tjeralica.

Na Pagu je od 24. lipnja do 31. kolovoza 2016. godine provedena operativna akcija ¨Helios¨, u kojoj su ostvareni zadovoljavajući rezultati, prvenstveno po pitanju zlouporabe i ulične redukcije ilegalne ponude droga, ali i u smislu unaprjeđenja opće sigurnosti građana i gostiju tijekom turističke sezone na ovom otoku.

Izvršena je 1.601 zapljena različitih vrsta droga, u kojima je zaplijenjeno 1.728,34 grama marihuane, 793,6 grama hašiša, 5.462,5 komada ectasyja (MDMA), 370,99 grama kokaina, 409,95 grama MDMA, 227,08 grama ketamina, 18 ml GHB, 58 ¨listića¨ LSD-a, 226,96 grama amfetamina i 48 tableta heptanona.

Policijski su službenici protiv 82 osobe podnijeli 72 kaznene prijave za 156 kaznenih djela.

Konkretnije, riječ je o 51 kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga, o 26 kaznenih djela krivotvorenja isprave i isto toliko prijevara, 19 krivotvorenja novca, 14 teških krađa i jednoj krađi, četiri iznude, tri prisile prema službenoj osobi i tri računalna krivotvorenja, dvije prijetnje i dva napad na službenu osobu te po jednom kaznenom djelu oštećenja tuđe stvari, protuzakonitog oduzimanja slobode i trgovanja ljudima.

Podnesena su i 1.172 obvezna prekršajna naloga, dok je nadležnom Prekršajnom sudu u Pagu podnijeto 207 optužnih prijedloga za počinjene prekršaje.

U akciji su uhićene i tri osobe za kojima je bila raspisana tjeralica.

Uz koordinaciju Ravnateljstva policije, u akciji su sudjelovali policijski službenici više policijskih uprava, koji su suzbijanje nezakonitih aktivnosti provodili samostalno ili u suradnji sa službenicima drugih nadležnih ministarstava, prvenstveno Ministarstva financija.

Akcija Helios treća je u nizu operativnih akcija koje se tijekom ljetnih mjeseci provode na otoku Pagu, vrlo popularnom turističkom odredištu mlađih osoba iz svih krajeva svijeta.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.