Screenshot / Provjereno

Podignuta optužnica protiv Tite Gubića zbog prijetnji novinarki

Autor: dnevno,.hr

"Svatko tko je god iznio lažnu izjavu ja ću mu se nasladiti krvi", poručio/la je Tito.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protivTite Gubića zbog prijetnje Emi Branici, novinarki emisije Provjereno., piše dnevnik.hr. 

Potvrdio je to Petar Plejić, zamjenik općinskog državnog odvjetnika, preciziravši da je Tite Gubića podignuta optužnica zbog kaznenog djela prijetnje novinaru.

Prema članku Kaznenog zakona, na temelju kojeg je Tito optužen/a, propisano je da se onoga tko prijeti novinaru kažnjava zatvorom u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Tito se tereti da je 28. rujna oko 13:30 sati tijekom snimanja prijetio Branici poručivši joj da će “završiti kao (Ivo) Pukanić”, pokojni vlasnik tjednika Nacional. Pukanić je ubijen u listopadu 2008. godine u podmetnutoj eksploziji.

Novinarka je u Provjerenom razotkrila Titu da je, predstavljajući se kao žena, s psihički nestabilnim starcem potpisao/la ugovor o doživotnom uzdržavanju, a potom i o životnom partnerstvu i to svega sat vremena prije nego što je starac završio u bolnici u komi. Nedugo potom je umro, a Tito je postao/la vlasnikom trokatnice u zagrebačkoj Dubravi.

“Svatko tko je god iznio lažnu izjavu ja ću mu se nasladiti krvi”, poručio/la je tada Tito.

 




Autor:dnevno,.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.